Hollands Midden
Dienst Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 23 januari 2001

Meisje breekt been bij val van fiets Leiderdorp
Gladheid was er maandag 22 januari rond 14.50 uur de oorzaak van dat een 12-jarig meisje uit Zoeterwoude-Rijndijk met haar fiets op de Laan van Ouderzorg ten val kwam. Zij brak daarbij haar been. Het meisje is overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis.

Duur borreltje Woubrugge
De politie hield op maandag 22 januari rond 18.15 uur op de Van Hemessekade een 54-jarige automobilist uit Wourbrugge aan. De man had te veel gedronken. Een ademtest kwam uit op 270 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet). De man heeft een boete gekregen van fl. 410,--.

Inbraak in woning Benthuizen
Op de dag of vroeg in de avond van maandag 22 januari werd ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. Om binnen te komen trokken de inbrekers een raam uit de sponning. Vooralsnog worden uit de woning vermist een laptop, sieraden, geld en drank.

Onder invloed Roelofarendsveen De politie hield op dinsdag 23 januari rond 02.15 uur op de Rijksweg 4 een 43-jarige automobilist uit Amsterdam aan. De man had te veel gedronken. Een ademtest kwam uit op 485 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Inbraak in woningen Zoeterwoude-Rijndijk Op dinsdag 23 januari werd in de vroege morgen ingebroken in een woning aan de 5-Meilaan en de Bonifaciusstraat. Vermoedelijk kwamen de inbrekers de woning binnen na het zogenaamde via de brievenbus openhengelen van het slot van de voordeur. Vooralsnog worden een jassen, sleutels, een portemonnee en een credit-card vermist.

Onder invloed Zoeterwoude-Rijndijk De politie hield op maandag 22 januari rond 15.15 uur op de Burgemeester Smeetsweg een 44-jarige automobilist uit Oude Wetering aan. De man had te diep in het glaasje gekeken. Een ademanalyse kwam tot 1060 ug/l. (220 ug/l. is de limiet). De politie was op het spoor van de dronken man gezet door een getuige. Deze hield de politie via zijn telefoon op de hoogte van de positie van de automobilist.

Getuigen overval gezocht Leiden
Op zondag 21 januari 2001 omstreeks 22.50 uur werd een gewapende overval gepleegd op de Steenstraat te Leiden. Het is een winkel waar men nationaal en internationaal kan telefoneren. Twee negroïde mannen dwongen de eigenaar met een vuurwapen de kasopbrengst af te geven. Er ontstond een worsteling waarbij de eigenaar zich hevig heeft geweerd.
De daders zijn de winkel uitgevlucht en in de richting van het Centraal Station gerend. De eigenaar heeft de daders achtervolgd. Een van de daders richtte midden op de Steenstraat nogmaals het vuurwapen op de eigenaar, waarna het slachtoffer afzag van de achtervolging. Tijdens de overval en de achtervolging was er publiek op de Steenstraat aanwezig. Getuigen die iets gezien hebben dat met de overval te maken heeft, kunnen contact opnemen met de Recherche van de politie in Leiden, tel 0900-8844.

Inbraak in woningen Leiden
Op maandag 22 januari werd op de dag ingebroken in een woning aan de Lage Rijndijk en de Surinamestraat. Om binnen te komen forceerden de daders een deur van de woningen. Vooralsnog wordt er audio en video-aparatuur vermist.

Bij afwassen gestoken door mes Alphen aan den Rijn Op maandag 22 januari rond 09.00 uur liep een 22-jarige man uit Almere in een woning aan de Plutostraat een slagaderlijke bloeding op toen hij met zijn arm in een vleesmes liep. De vriendin van de man was aan het afwassen. Een net afgewassen vleesmes wilde zij opbergen. Daartoe draaide zij zich om. Juist op dat moment kwam de man binnenlopen en liep in het mes. De man is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Automobilist raakt met haar auto van de weg op het ijs Woerdense Verlaat
Op maandag 22 januari rond 10.40 uur raakte op de Midlandweg een 52-jarige automobiliste uit Woerden de controle over haar auto kwijt. Zij schoot van de weg af, de berm door en het ijs van de naast de weg liggende sloot op. Zonder nat pak kwam de vrouw er zonder kleerscheuren vanaf.

Dorstige inbrekers door politie ingerekend Waddinxveen/Boskoop Op zondag 21 januari rond 23.00 uur hield de politie nabij de Burgemeester Colijnstraat in Boskoop een 24-jarige vrouw en een 26-jarige man uit Boskoop aan. Kort daarvoor hadden zij bij drie winkels, aan de Burgemeester Colijnstraat in Boskoop en twee aan de Kerkweg-Oost in Waddinxveen, ruiten ingegooid en daarna bier, fris- en sterke drank weggenomen. In de auto van de twee trof de politie de buit aan. De drie werden ingesloten.

Inbraak woning Waarder
Op 19 januari jl. is ingebroken in een twee-onder-een kap woning aan de prins Bernhardstraat in Waarder. Een deur werd geforceerd, waarna men de woning heeft doorzocht. Sieraden, een geldkistje met daarin waardepapieren en paspoorten werden weggenomen. Het geldkistje is later in Oudewater teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed Gouda
Een 39-jarige Gouwenaar is op 20 januari , omstreeks 00.30 uur aangehouden terzake rijden onder invloed. De man werd in de Snoystraat aangehouden. Op het bureau blies de man 575 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal.

Letsel na sneeuwballen Reeuwijk
Een 47-jarige man uit Reeuwijk heeft aangifte gedaan van mishandeling na een uit de hand gelopen ruzie met zijn 26-jarige buurjongen. De buurjongen had volgens de aangever sneeuwballen tegen zijn ruit gegooid. Toen de aangever de buurjongen daarop wilde aanspreken, vloerde hij de aangever. Hierbij liep de man drie gekneusde ribben op. De politie onderzoekt de zaak.

Auto te ijs Reeuwijk
Op 22 januari, omstreeks 07.00 uur raakte een 32-jarige Gouwenaar met zijn auto van de weg af op de Middelburgseweg. Door de gladheid raakte hij de controle over zijn voertuig kwijt. De auto kwam op het ijs terecht en de bestuurder kon eigenlijk gewoon uitstappen. Kort daarna zakte de auto door het ijs. Bob den Dijker takelde het voertuig er weer uit.

Ongeval onder invloed Nieuwerbrug
Op 22 januari, omstreeks 21.35 uur, vond een frontale aanrijding plaats op De Bree in Nieuwerbrug. Een 22-jarige bestuurder uit Nieuwerbrug is vermoedelijk op de verkeerde weghelft terechtgekomen en raakte de auto van een tegenligger. Hierbij zijn beide bestuurders licht gewond geraakt. Bij de 22-jarige werd alcoholgebruik geconstateerd. Hij werd aangehouden en op het bureau blies de man 815 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Noot voor de redactie/