MADGE.WEB INTRODUCEERT WERELDWIJDE
NETWERKDIENSTEN VOOR DIGITALE MUZIEKDISTRIBUTIE

Compleet aanbod helpt de muzieksector

Wexham Springs, (22 januari 2001) - Madge.web*, een internationale leverancier van rich content-applicaties en beheerde netwerkdiensten, en een dochteronderneming van Madge Networks N.V. (NASDAQ NM: MADGF), introduceert vandaag de eerste, allesomvattende digitale rich content distributienetwerkdienst, speciaal gericht op de muzieksector. Gebruikmakend van de modernste techniek en een consultatieve benadering van het beheer en de distributie van rich content, stelt Madge.web alle muziekleveranciers - van artiesten, platenlabels, productiemaatschappijen tot muziekpodia en winkeliers - in staat om digitale rich content ten volle uit te buiten. Klanten kunnen erop vertrouwen dat de complexe technische infrastructuur en de bijbehorende diensten veilig en betrouwbaar worden beheerd.

Rich content combineert alle aspecten van video, audio, tekst, interactieve media en informatie over artiesten en vormt zo de rijkste en meest aantrekkelijke multimedia-ervaring die er bestaat. Madge.web levert bedrijven een reeks beveiligde oplossingen op het specialistische gebied van Web hosting en infrastructuur zoals digitale encodering, beveiligde gegevensuitwisseling, streaming, managed hosting, advertenties, transactie-ondersteuning en beheer van digitale rechten. Hierdoor is Madge.web in staat om rich content gedurende de gehele levensduur van een muziekproduct te ondersteunen. Voor het hele traject, de muziekopname door de artiest, het marketingmateriaal en uiteindelijk de ondersteuning bij het uitbrengen en distribueren van het product, bezit Madge.web de expertise om muziekmaatschappijen volledig beheerde oplossingen te bieden, waarmee de ontwikkelingstijd afneemt, de productiviteit toeneemt, en een groter publiek wordt bereikt op efficiënte en veilige wijze.

Robert Madge, CEO Madge.web: *Vandaag maken we een belangrijk aspect van onze bedrijfsdoelen waar, namelijk om de belangrijkste internationale rich content serviceprovider te worden. De muzieksector is op zoek naar een manier om de kracht van digitale content onder controle te krijgen zonder concessies te doen aan kwaliteit en de bescherming van intellectueel eigendom, maar ook zonder inkomsten mis te lopen. Madge.web begrijpt deze nieuwe wereld en is de ideale partner voor de muzieksector.*

Jean-Pierre Bommel, Vice President van de afdeling Digital Music bij Madge.web: *Madge.web kan de muzieksector de weg wijzen buiten de traditionele verkoopkanalen, door een nieuwe en lucratieve 'digitale' dimensie toe te voegen aan bestaande bedrijfsmodellen. Met deze uitbreiding van de marketingmogelijkheden kunnen bedrijven extra inkomsten genereren door video, audio, grafische elementen en informatie over artiesten te combineren tot een innovatief product dat de muziekbeleving een enorme stimulans geeft en dat uiteindelijk zal leiden tot een grotere merkentrouw bij de fans en de consument.*

De service is gebaseerd op het scalable Overnet-netwerk van Madge.web. Dit fout-tolerante netwerk levert niet alleen muziek bij een ongekende snelheid, maar beschermt leveranciers ook tegen serviceverslechtering en het niet beschikbaar zijn van web sites als gevolg van systeemfouten of fluctuaties in de vraag. Ons netwerk zorgt er tevens voor dat eindgebruikers alleen van de meest recente rich content worden voorzien, door e.e.a. naar de uiterste rand van het netwerk te drukken.

Voorbeeld:
Rich content media kunnen artiesten een loyalere aanhang bezorgen. Sites voor de fans kunnen nu streamed interviews met de artiest bevatten, extra gratis rich content die alleen beschikbaar is voor leden of rich content waarvoor een vergoeding wordt gevraagd. Wanneer de artiest op tournee is, kan de site worden gebruikt om een extra inkomstenstroom op gang te brengen: voor een extra vergoeding kunnen leden van de site bijvoorbeeld streaming van het concert zien, of misschien kunnen bijzonder trouwe fans hiervan gratis gebruikmaken. Madge.web biedt al deze mogelijkheden en nog veel meer, en brengt zo de artiest dichter bij het publiek.


-EINDE PERSBERICHT-

Over Madge.web
Madge.web is een internationale leverancier van rich content applicaties en beheerde netwerkdiensten. In meer dan 30 landen wereldwijd levert zij haar rich content diensten die gericht zijn op het verwerken van on-line video, audio, beelden en interactieve media. Hierbij is een centrale rol weggelegd voor Overnet, het breedbandnetwerk dat over het openbare internet om functioneert. Het productportfolio omvat VPN's, managed hosting, opslag, encoding, distributie van streaming media en marketingdiensten en hieraan zal workflow management op korte termijn worden toegevoegd. Meer informatie over Madge.web is via Internet beschikbaar op www.madgeweb.com.

Over Madge Networks N.V.
Madge Networks N.V. (NASDAQ NM: MADGF) is een internationale aanbieder van geavanceerde netwerkdiensten, -producten en mission-critical bedrijfsoplossingen waarbij Internet centraal staat. Het bedrijf opereert via drie divisies: Magde.web, een internationale leverancier van rich content applicaties en beheerde netwerkdiensten; Madge.connectTM, een internationale leverancier van oplossingen voor mission-critical bedrijfsnetwerken; en Red-MTM, ontwikkelaar van draadloze communicatie met Internet en Intranet vanaf een scala aan mobiele producten. Madge Networks N.V. is ondermeer gevestigd in Wexham Springs, Verenigd Koninkrijk; New York City en Milpitas, Californië. Meer informatie over het productportfolio en de diensten van Madge is via internet beschikbaar op www.madge.com.

Madge Networks N.V. Private Securities Litigation Reform Act Statement

Handelsmerken:
Madge, Madge.connect, het Madge logo, Madge.web, het Madge.web logo en Red-M zijn (gedeponeerde) handelsmerken van Madge Networks of één van de aan haar verbonden ondernemingen. Andere handelsmerken die in dit persbericht worden vermeld, behoren toe aan hun eigenaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Madge.web Benelux
Philip de Roos, managing director
+31 (0)23 564 9123
philip.deroos@madgeweb.com

Winkelman & van Hessen
Leontine Smith / Fleur van Bruggen
+31 (0) 70 416 16 16
lsmith@wenvh.nl / fvanbruggen@wenvh.nl