Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 23-01-2001 Mediabericht dinsdag 23 januari (11.20 uur)

VENLO 464 StraatMaat-bekeuringen

VENLO De politie van het district Venlo heeft in samenwerking met de parkeercontroleurs van de gemeente Venlo in de week van 15 tot en met 22 januari totaal 464 bekeuringen uitgedeeld. Het meest werd er bekeurd voor overige overtredingen (160). Verder werden er 125 foutparkeerders bekeurd, 70 (brom)fietser voerden geen verlichting, 25 bromfietsers droegen geen helm en 25 keer werd er bekeurd voor het rijden door rood licht. 19 bekeuringen werden uitgedeeld voor het rijden in voetgangersgebied en 16 keer voor het rijden in strijd met een gesloten verklaring. 16 scooters hadden een te hoog vermogen, 3 bromfietsers reden zonder bromfietscertificaat, 2 met een te hoge snelheid, 2 personen werden bekeurd in verband met wildplassen en 1 bekeuring werd uitgedeeld in verband met hinderlijk drankgebruik.

REGIO Snelheidscontroles

SWALMEN Tijdens snelheidscontroles in het kader van het project Samen minder door de flitspaal op de Rijksweg-Noord zijn in de periode van 15 januari tot 22 januari 783 snelheidsovertreders bekeurd. Het totaal aantal passanten en de hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

EVERTSOORD Tijdens snelheidscontroles op de Midden Peelweg op maandag zijn 92 bestuurders bekeurd. In totaal passeerden 565 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

ROERMOND - Tijdens snelheidscontroles op de Venloseweg op maandagmiddag zijn 98 bestuurders bekeurd. In totaal passeerden 1620 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

VENLO - Tijdens snelheidscontroles op de Professor Gelissensingel op maandagmiddag zijn 364 bestuurders bekeurd. In totaal passeerden 1449 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

VENLO Verkeersovertreders

VENLO Een 37-jarige automobilist uit Venlo is maandagmiddag aangehouden op de Weselseweg zonder geldig rijbewijs. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Een 20-jarige automobilist uit Venlo is maandagmiddag aangehouden op de Kwietheuvel nadat een politiepatrouille had gezien dat hij de Bolwaterstraat inreed in strijd met een geslotenverklaring. Na controle bleek de bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs en dat de auto niet gekeurd was. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

ALTWEERDERHEIDE Aanhoudingen

ALTWEERDERHEIDE Een 16-jarige automobiliste uit het Belgische Bree is maandagmiddag aangehouden op de Bocholterweg. Na controle bleek in het dashbordkastje een neppistool te liggen dat eigendom was van de 23-jarige bijrijder eveneens uit Bree. Het meisje kreeg een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Gezien de leeftijd van het meisje werden de ouders in kennis gesteld. De bijrijder werd aangehouden voor het in bezit hebben van een nepwapen. Beide zaken zullen worden afgehandeld door middel van snelrecht.

REGIO Verlichtingscontroles

VENRAY Tijdens verlichtingscontroles in Venray en de omliggende kerkdorpen op maandagavond zijn 17 processen verbaal uitgereikt. 14 bekeuringen werd uitgedeeld voor het niet voeren van deugdelijke verlichting, 2 voor het rijden door rood licht en eenmaal voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring.

WEERT Tijdens verlichtingscontroles op maandagavond op de Eindhovenseweg zijn 3 bekeuringen uitgedeeld voor het niet voeren van een deugdelijke verlichting. Het was opvallend dat de jeugd komende vanuit Boshoven slechte verlichting voerden.

WEERT Inbraak postkantoor

WEERT In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in het postkantoor aan de Wilhelminasingel. Toegang werd verschaft door een aantal deuren te forceren. Bij de inbraak werd onder meer voor een bedrag van meerder tienduizenden guldens aan postzegels buitgemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

KESSEL Snelheidsovertreder aangehouden

KESSEL Een 37-jarige automobilist uit Kessel is dinsdagmorgen aangehouden op de Spurkt nadat hij met hoge snelheden vanaf de Sevenumsedijk in Maasbree was gevolgd door een politiepatrouille. In Kessel werd gezien hoe de Kesselnaar door rood licht de Rijksweg op reed. Na overleg met justitie werd zijn rijbewijs ingevorderd en de auto in beslag genomen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.