Politiebericht Groningen: Diverse 23-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 23 januari 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Marum: twee loslopende varkens
Agenten zijn maandagochtend op de Trimunterweg in Marum op varkensjacht geweest. Gewapend met een visnet en een vangstok zagen zij kans de twee kleine roze varkentjes te vangen. De beesten zijn ondergebracht in de schutstal van de gemeente. De eigenaar van de varkentjes wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer, 0900 - 8844.

Scheemda: aanrijding op A7
Een 20-jarige automobilist uit Gronau-Epe (Dld) raakte maandagochtend op de A7 bij Scheemda met zijn wielen naast de rijbaan. Door een te forse stuurcorrectie verloor de man de macht over het stuur en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De Duitser werd met inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto is total loss afgevoerd.

Adorp: inbraak in computerlokaal
Maandagnacht constateerden agenten na een inbraakalarm dat er was ingebroken in een noodlokaal van een school aan de Munnikeweg in Adorp. Van het lokaal was een ruit vernield en er was computerapparatuur en drie systeemkasten weggenomen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Harkstede: hennepkwekerij opgerold
De politie heeft maandagavond een hennepkwekerij aan de Hoofdweg in Harkstede opgerold. In een schuur van het pand werden 490 planten, 20 assimilatielampen en een hydrocultuur aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen en een nader onderzoek naar de eigenaar wordt ingesteld.

Stadskanaal: valse strippenkaart
Een 28-jarige man zonder vaste woonplaats is maandagmiddag aangehouden voor het willen reizen met een valse strippenkaart. Een buschauffeur had de hulp van de politie ingeroepen toen de man op het busstation in Stadskanaal wilde instappen. Hij werd aangehouden en vanwege zijn onduidelijke vreemdelingenstatus ingesloten voor de vreemdelingenpolitie.

Ter Apel: gecompliceerde aanrijding op Nulweg
Op de kruising van de Viaductstraat met de Nulweg verleende maandagmiddag een 19-jarige automobilist uit Klazienaveen geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit Sellingen. Gevolg was dat de auto van de man uit Klazienaveen een auto van een 45-jarige man uit Groningen raakte en tot stilstand kwam tegen een grote zwerfkei. De auto van de Groninger raakte vervolgens weer een auto van een 23-jarige vrouw uit Valthermond. Twee bij de man uit Klazienaveen inzittende vrouwen werden uit de auto bevrijd door de brandweer en met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht. Ook de aangereden automobilist uit Sellingen werd voor onderzoek naar het hospitaal gebracht. Twee autos werden total loss afgevoerd.

Groningen:alcomobilist
Een 61-jarige Groninger is gistermiddag op de Vestdijklaan in zijn woonplaats betrapt bij het rijden onder invloed. Hij bleek 2.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man werd getraceerd door twee andere automobilisten die zagen dat hij slingerend reed. Ze slaagden erin de man aan de kant te zetten waarna de politie werd gewaarschuwd. De alcomobilist moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op

Groningen: diefstal CV-ketels
Uit de in aanbouw zijnde nieuwe Vensterschool aan de Zuiderweg in Groningen zijn het afgelopen weekend vijf CV-ketels gestolen. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Daarna zijn de ketels netjes losgekoppeld en meegenomen. De diefstal is mogelijk gepleegd met behulp van een busje of een auto met aanhangwagen. Mogelijke getuigen worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie 0900-8844 (bureau Diamanthlaan).

Groningen: openbare drinkers aangehouden
Drie Stadjers, 32, 45 en 50 jaar oud, zijn gistermiddag aangehouden voor het drinken van alcohol op straat. Het drietal zat voor de Korenbeurs aan de Vismarkt. De drie kregen een overlastbon en zijn na een korte verklaring afgelegd te hebben weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: bromfietser onderuit na vlucht voor politie Een 16-jarige bromscooterbestuurder ging gistermiddag onderuit nadat hij was gevlucht voor de politie die hem wilde bekeuren voor het niet dragen van een helm. De politie ontdekte hem op de Korreweg in Groningen. Nadat hij op de Amkemaheerd een stopteken kreeg, ging hij er tussenuit. Even later ging hij echter onderuit. Hij kreeg toen alsnog een bekeuring. Hij liep geen noemenswaardige verwondingen op.

Groningen: inval drugspand
De politie heeft gisteravond in een drugspand aan de Wibenaheerd een inval gedaan. Daarbij zijn zes personen aangehouden (tussen 28 en 54 jaar), waarronder de 40-jarige hoofdbewoner en een 30-jarige vrouw uit Delfzijl die kort daarvoor drugs had gekocht. In de woning werd een geringe hoeveelheid cocaïne gevonden. Een 28-jarige en een 33-jarige verdachte zijn direct na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Evenals de 30-jarige vrouw uit Delfzijl die een gebruikershoeveelheid cocaïne bij zich had.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844