CDA

Grote zorgen over ongrijpbaarheid en onvoorspelbaarheid van stakerscollectieven bij NS

Tweede Kamerfractievoorzitter Jaap de Hoop Scheffer heeft tijdens zijn toespraak voor het CDA-Friesland, gisteravond in Leeuwarden, zijn bezorgdheid uitgesproken over de ongrijpbaarheid en onvoorspelbaarheid van de stakerscollectieven bij de Nederlandse Spoorwegen (NS).

"Nu zijn het sympathiek-ogende acties als geen kaartcontrole, maar straks rijden de treinen weer niet. Het probleem is dat deze clubs van niemand zijn en ook niet ter verantwoording zijn te roepen. Ik vind dat een verkeerde ontwikkeling en keurd de acties dan ook af", aldus Jaap de Hoop Scheffer.

De Hoop Scheffer deed een oproep aan de directie en het personeel van de NS om hun ramkoers te verlaten en het belang van de reiziger weer voorop te stellen.

Twijfels over marktwerking in openbaar vervoer op regionaal niveau Behalve op de ontwikkelingen bij de NS ging De Hoop Scheffer ook in op de positie van Noordned: "Een ontwikkeling die mij nog niet heeft overtuigd dat marktwerking in het openbaar vervoer op regionaal niveau wel zou werken.

De Hoop Scheffer verbaasde zich erover dat Paars wel dol is op samenwerking, maar niet op samen-werking met de markt, "terwijl bij dat laatste het maatschappelijk belang veel beter geĂŻncorporeerd blijft." Hij doelde hierbij op het dralen in het totstandkomen van een magneetzweefbaan naar het Noorden.