Gemeente Smallingerland

Misverstand geluid Drachtstervaartproject? (23-1-01)

Op 8 januari jl. is er een informatie- en inspraakavond gehouden voor een aantal milieuprocedures voor het Drachtstervaartproject. De avond was onderdeel van de inspraakperiode die op 15 januari jl. eindigde. Eén van de procedures is nodig in verband met een hogere geluidsbelasting door industrie en wegverkeer. Een aantal omwonenden heeft hierop gereageerd. Uit de reacties begrijpen wij dat men denkt dat de hogere geluidsbelastingen worden toegestaan op bestaande woningen. Dit is echter niet aan de orde.
De procedure die wordt gevoerd is uitsluitend bedoeld voor de nieuw te bouwen woningen in het Drachtstervaartproject, waarbij het voor wat betreft het industriegeluid voor de meeste woningen gaat om een tijdelijke situatie. Nadat de geluidswallen zijn gerealiseerd is er namelijk geen sprake meer van een hogere geluidsbelasting door de industrie op die nieuwe woningen.
Uiteraard worden de ingediende reacties meegenomen bij de verdere procedure. De mensen die hebben gereageerd krijgen hierover persoonlijk bericht.