FNV

McDonalds Moskou beboet voor overtreden arbeidswet mondiaal - Mascha.Spanjers@FNV.nl

De Federale Arbeidsinspectie heeft de Moskouse McDonalds een boete gegeven omdat de fast-foodgigant zich niet houdt aan de Russische arbeidswetgeving. De inspectie stelt dat McDonalds' beleid op werktijden, vrije dagen en veiligheid op het werk niet overeenkomt met de Arbeidswet. De Federale Arbeidsinspectie heeft de Moskouse McDonalds een boete gegeven omdat de fastfoodgigant zich niet houdt aan de Russische arbeidswetgeving. De inspectie stelt, op basis van een bezoek aan het bedrijf, dat McDonalds' beleid op werktijden, vrije dagen en veiligheid op het werk niet overeenkomt met de Arbeidswet.

Het onderzoek wees echter ook uit dat McDonalds alerter is op de naleving van arbeidsrechten dan de meeste Russische winkels en restaurants.

Reactie
McDonalds wilde geen commentaar geven op de uitkomsten van het rapport van de Federale Arbeidsinspectie, omdat ze het rapport naar eigen zeggen nog niet onder ogen heeft gehad. Wel verklaarde het restaurant dat het: "blij is met het resultaat van de inspectie," doelende op de bevindingen dat McDonalds een eerlijk loon, bonussen en redelijke arbeidsomstandigheden biedt.

De inspectie werd uitgevoerd omdat een groep werknemers de directie van hun bedrijf beschuldigde van een oneerlijke behandeling.

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/mondiaal .