Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 23-01-2001 Persberichten district Maastricht (JvK/ 11.50 uur)

Geulle, inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan het Steegske in Geulle. Het slot van de voordeur werd geforceerd om binnen te komen. In de woonkamer werden enkele kasten doorzocht. Voor zover was na te gaan werd een klein geldbedrag en een paar autosleutels ontvreemd.

Maastricht, inbraak kantoor
Afgelopen nacht werd ingebroken in een kantoor aan de Voltastraat in Maastricht. Een ruit aan de straatzijde was vernield om binnen te kunnen gaan. Uit het kantoor verdwenen enkele computers.

Maastricht, bromfietscontrole
Bij een maandagmiddag tussen 15.00 uur en 18.00 uur gehouden controle op brom- en snorfietsen heeft de politie bij 13 van de 45 gecontroleerde voertuigen een te hoge constructiesnelheid gemeten. De bestuurders kregen daar een bekeuring voor. Daarnaast werden drie bromfietsen in beslag genomen omdat ze ofwel gestolen waren ofwel er geknoeid was met het framenummer. Verder werden 19 bekeuringen uitgeschreven vanwege geconstateerde technische gebreken.

Maastricht, lik op stuk voor snelheidsovertreder Een 21-jarige inwoner van het Belgische Lanaken moest maandagmiddag een verkeersboete van 465 gulden meteen betalen vanwege een door de politie geconstateerde snelheidsovertreding. De man reed met een snelheid van 87 km over de Bosscherweg.

Maastricht, stadswachten pakken winkeldief
Twee Maastrichtse stadswachten hebben maandagmiddag een winkeldief in de kraag gevat. De twee liepen in de Maastrichter Brugstraat toen bij een kledingzaak het alarm overging. De persoon die op dat moment de winkel verliet, kon door het tweetal worden staande gehouden. Het bleek om een 26-jarige inwoner van Wittem te gaan. Hij bleek in een geprepareerde tas drie nieuwe pantalons te hebben verstopt die hij uit genoemde winkel had gestolen. De man werd overgedragen aan de politie en vervolgens ingesloten.