Aankondiging verkoop Minardi op handen

Binnen een "paar dagen" zal bevestigd worden dat Australiër Paul Stoddart het Minardi team gekocht heeft en dat er zo, voor het eerst in twintig jaar, weer een Australisch Formule 1-team is. De Grand Prix in Melbourne is sowieso altijd goed bezet maar men verwacht een run op toegangskaarten, hoewel niet verwacht wordt dat het team een directe bedreiging voor Ferrari en McLaren zal gaan worden. "Hopelijk kunnen wij nog een test doen voordat de auto's en al het materieel naar Australië verscheept worden" meldde een Minardi-medewerker. "Maar we zijn ervan overtuigd dat we met onze betrouwbaarheid doorlopend in de top-10 te vinden zullen zijn en in het geval dat wij een punt scoren zal dat aanvoelen of wij het wereldkampioenschap gewonnen hebben" werd er hoopvol aan toegevoegd. De nadruk op betrouwbaarheid is logisch omdat er dit seizoen met de oude Fondmetal-motoren gewerkt moet worden. De basis van deze motor is een uit 1998 stammende Ford Cosworth V10. Wie deze motoren gaat onderhouden is niet erg duidelijk maar wellicht dat Stoddart hier al een deal met Cosworth gedaan heeft. In ieder geval moet hij wachten, tenminste tot volgend jaar, om eventueel over Mecachrome motoren te kunnen beschikken.
De chassis' waarmee men naar Melbourne vertrekt zijn aangepaste auto's van het vorige seizoen. Over een eventuele naamsverandering zijn (nog) geen details gemeld want dit moet eerst door de andere Formule 1-teams goedgekeurd worden.
Over de financiering van het racebudget zijn ook geen details bekend maar het is aannemelijk dat een team als Minardi jaarlijks $10 miljoen uit de opbrengst van TV rechten binnengehaald. Ook over welke coureurs er gaan rijden is er geen enkele indicatie maar zowel Fernando Alonso en Enrique Bernoldi hebben een sponsor die hen zal vergezellen richting de Formule 1.

23
januari
2001