Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Instelling commissie terugdringing administratieve lasten zorgsector

23 januari 2001, persbericht nummer 5

Minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft vandaag de commissie terugdringing administratieve lasten zorgsector (Commissie De Beer) ingesteld. De commissie heeft de taak concrete voorstellen te ontwikkelen die leiden tot een substantiële vermindering van de administratieve lasten op het zorgterrein.

Administratieve lasten vormen een bron van ergernis en kosten. Dat geldt niet alleen voor het bedrijfsleven maar ook voor de zorgsector. Minister Borst is daarom gestart met een traject dat moet leiden tot een forse reductie van de administratieve lasten in de zorg. Het kabinet onderschrijft deze noodzaak.

De commissie bestaat uit 15 leden die allen affiniteit hebben met verschillende zorgterreinen: zorgverzekeringen, ziekenhuizen, specialisten, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg, verpleging en verzorging. Het College voor zorgverzekeringen (CVZ), het College tarieven gezondheidszorg (CTG), het College Bouw, Prismant en het CBS maken ook deel uit van de commissie. De commissie zal voor 1 januari 2002 advies uitbrengen aan de minister.
De voorzitter, de heer drs. J.F. de Beer, was plaatsvervangend Directeur Generaal Volksgezondheid.