Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 23-01-2001 Persbericht District Heerlen
Dinsdag 23 januari

District Heerlen

Heerlen; verdachte moord/doodslag op Heerlenaar aangehouden Maandagavond werd door het Recherche Bijstand Team een 30-jarige inwoner van Heerlen aangehouden in verband met zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord cq. doodslag op de 44-jarige Hein Keulaarts.
De heer Keulaarts werd zondag 21 januari levenloos aangetroffen in zijn woning aan de Elfmorgenstraat in Heerlen.
De verdachte werd omstreeks 23.30 uur in Heerlen aangehouden en hij is inmiddels in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Aanstaande woensdag zal de man worden voorgeleid bij de officier van justitie in Maastricht.

Hoensbroek; bandenprikker aangehouden
Maandagochtend werd een 28-jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden in verband met zijn betrokkenheid bij een groot aantal vernielingen aan auto(s in de wijken De Dem en de Slak. Vooral in de nacht van 15 op 16 januari werden de bewoners van deze wijken geconfronteerd met een groot aantal lekgestoken banden van hun voertuigen. De aangehouden verdachte heeft inmiddels bekend samen met twee vrienden ruim 200 banden van personenauto)s te hebben kapotgestoken. De door hen veroorzaakte schade bedraagt tussen de vijfentwintig- en dertigduizend gulden. Inmiddels is de identiteit van de twee andere verdachten ook bij de politie bekend en naar hen wordt nog gezocht. Door de aangehouden verdachte wordt aangegeven dat ze tot hun daad gekomen zijn naar aanleiding van een Tv-programma waarin aandacht werd geschonken aan soortgelijke acties elders in het land. Hierin gaven de daders aan te handelen uit milieuoverwegingen en om de mensen door hun acties te dwingen de auto te laten staan.
De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.