PERSBERICHT

online portal met actuele informatie en communicatie over wintersport

Delft, 23 januari 2001

Met de lancering van WWW.SKI.NL is vanaf heden alles over wintersport op 1 portal bij elkaar te vinden. Of het nu gaat over wintersportgebieden, actuele weersoverzichten in internationale skigebieden of nationale skimogelijkheden, de wintersportliefhebber vindt hier alle informatie die hij nodig kan hebben.

Door de inzet van een contentmanagementsysteem wordt de gebruiker op allerlei manieren heel actief betrokken bij het leveren van content voor de site. Op afstand kunnen deze gebruikers reviews plaatsen ten aanzien van skigebieden en hier een waardering aan meegeven. Tevens kan er op basis van diverse thema's een mening/wens worden geplaatst en is er de mogelijkheid tot discussiëren binnen het skiforum. De 'Wintersport Gouden Gids' geeft inzage in alle aanbieders van wintersport.

De Nederlandse Ski Vereniging is een autoriteit op het gebied van wintersport. Zij biedt haar leden actuele informatie aan over skiën en snowboarden, alsmede cursussen/opleidingen om ski/snowboardinstructeur te worden.

Als online community biedt www.ski.nl continu actuele informatie aan skiliefhebbers waardoor vraag en aanbod dichter bij elkaar worden gebracht. Deze portal versterkt de bestaande media van de vereniging, zoals skimagazine en snowboard magazine

De site is momenteel te vinden onder de volgende url's: www.ski.nl en www.snowboard.nl. Tevens zal op korte termjin de url: www.wintersport.nl ingezet worden.

Vanaf dit seizoen wordt de site commercieel geëxploiteerd. Omdat de NSkiV het zelf exploiteren van de site niet tot haar hoofddoelstellingen (of core business) rekent, zijn er op de site een aantal samenwerkingen te vinden met externe partijen op het gebied van vakanties en skibanen. Uitbreidingen voor volgend winterseizoen zijn ondermeer last-minute wintersportvakanties en de verkoop van skiprodukten.

Meer informatie over de technische aspecten van deze site: E-connect Consultancy BV
Computerlaan 15
2628 XK DELFT
015-8880221