Gemeente Maassluis

16-1-2001

Commissie Sociale Zaken en Doelgroepenbeleid vergadert op 23 januari

Op dinsdag 23 januari 2001 komt de raadscommissie voor sociale zaken en doelgroepenbeleid c.a. bijeen voor een openbare vergadering. De vergadering wordt gehouden in het stadhuis aan de Koningshoek en begint om 20.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Op de agenda van de vergadering staan onder andere de volgende onderwerpen:

· Het college van burgemeester en wethouders heeft het jaarplan 2001 van Dukdalf ontvangen.

· Het college stelt voor een bedrag van 188.454,00 ( 85.517,-) te verstrekken aan de ROG NWN voor het uitgevoerde "project toegankelijkheid". Het project betreft eenmalige investeringen aan de wooncomplexen De Vloot, Beethovenflat en de Schuurhof voor het verbeteren van de toegankelijkheid ten behoeve van langdurige bewoning door ouderen.

· Het college stelt voor een eenmalige subsidie van 30.210,- ( 13.708,70) te verstrekken aan de Sint Liduinastichting Schiedam voor het verbeteren van de toegankelijkheid van het vakantiehuis "Ville de Pastorie" in Rockanje. "Ville de Pastorie" is een vakantiehuis voor ouderen uit de regio Nieuwe Waterweg Noord, aan wie- onder begeleiding- de gelegenheid wordt geboden in een kleinschalige huiselijke omgeving vakantie te genieten. Bij de Sint Liduinastichting Schiedam zal een inspanningsverplichting worden neergelegd om per jaar circa 100 Maassluizers te huisvesten in het vakantiehuis. De subsidie van 30.210,- ( 13.708,70) zal onttrokken worden aan de Voorziening Wvg.
· De Stichting Stedelijk Jongerenwerk Maassluis (SSJ-M) stelt in zijn beleidsplan 2000 voor om de activiteiten binnen de verschillende werksoorten te intensiveren. Tevens stelt men voor een sport- en spelmedewerker aan te stellen. Daarnaast heeft men het voornemen om in De Toevlught weer een Jongeren Informatie Punt in te richten.

· Het college heeft op 5 september 2000 het concept-subsidieverdeelplan 2001 vastgesteld. Op het concept hebben alle instellingen een reactie kunnen geven. Ook heeft het concept gedurende 30 dagen voor eenieder ter inzage gelegen. De raad is in kennis gesteld van de ingekomen reacties. Op 7 november 2001 is door de raad de begroting 2001 vastgesteld. De subsidieplafonds van het verdeelplan passen binnen die vastgestelde begroting. Het college heeft besloten om het subsidieverdeelplan 2001 vast te stellen. De in het subsidieverdeelplan genoemde instellingen ontvangen binnenkort de subsidiebeschikking 2001. De instellingen die gereageerd hebben, ontvangen een reactie van het college, voorzover deze al niet begrepen zal zijn in de subsidiebeschikking 2001.

De vergaderstukken liggen voor belangstellenden op werkdagen ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis, op vrijdagavond en zaterdag in de openbare bibliotheek aan de Ibisstraat.

Overige documenten:
Vergadering Commissie Sociale Zaken van 23-1-2001