Gemeente Hoorn

Nieuws

INLOOPAVOND OVER KAP VAN BOMEN EN HERINRICHTING ABC-GEBIED In verband met de voorgenomen herinrichting van de parkeerplaatsen en de rijbaan aan het ABC en de kap van bomen aldaar, houdt de gemeente Hoorn op dinsdag 23 januari van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond in Hotel De Magneet, Kleine Oost 5. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om een en ander toe te lichten. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Als gevolg van de planontwikkeling rond de Karperkuil worden de rijbaan en de parkeerplaatsen van het ABC heringericht. Door een betere indeling biedt het terrein dan plaats aan 115 auto's. Circa 45 parkeerplaatsen zijn bedoeld voor vergunninghouders terwijl er 70 beschikbaar zijn voor bezoekers van het havengebied en de binnenstad.

Ten behoeve van deze herinrichting, de bouw van woningen op het terrein van de voormalige kazerne en het aanpassen van het fietspad op de kruising Kleine Oost en ABC wordt dit voorjaar aan zowel de west- als de oostzijde van het ABC een aantal bomen gerooid. Het gaat in totaal om 32 bomen. Van de kapvergunning voor twee van deze bomen vindt in het kader van de Algemene Politie Verordening (APV) publicatie plaats in de openbare bekendmaking op deze pagina en in het Dagblad voor West-Friesland van vandaag. Voor de overige 30 bomen is al eerder een kapvergunning verleend, zowel op basis van de APV als de Boswet.

Het herinrichten van de rijbaan en de parkeerplaatsen van het ABC gebeurt vermoedelijk halverwege 2002, al naar gelang de voortgang van de woningbouw. Bij de parkeerplaatsen op het ABC komen naar schatting 30 nieuwe bomen te staan.



terug