Provincie Overijssel

Funky-jazzsextet Shebop! treedt op voor provincie Overijssel

Het funky jazzsextet Shebop! - winnaar van het VPRO-jazzconcours 1999 - treedt dinsdag 23 januari op tijdens het traditionele lunchconcert in het
provinciehuis. Het optreden begint om 12:30 uur in de parkzaal. Entree is overigens gratis.

De provincie Overijssel biedt haar inwoners elke maand een muziekact aan tijdens het lunchconcert. De optredens zijn een echte traditie geworden.

Shebop! bestaat uit Funky jazz met smaak en schwung. Het sextet speelt met groove, humor en ontroering. Shebop! is gegroepeerd om de wonderbaarlijke en bluesy stem van neerlands roodharigste zangtalent: Linda Westera.

Shebop!'s reikwijdte binnen de jazz is verbazend groot, van liedjes uit de vroege jaren 30 tot de hipste tunes van vandaag. Alle stukken - waaronder ook eigen werk - zijn strak en met veel respect gearrangeerd door de vindingrijke meesterhand van trombonist Hein-Jan van Vilsteren. Bij tijd en wijle lijkt hij zelfs een bigband sound te kunnen toveren uit slechts een koppel blazers.

De wegen van de zeer gedreven bandleden kruisten elkaar in 1996 rondom het Zwols conservatorium. Ondanks - of juist dankzij - de uiteenlopende muzikale achtergrond van de eigenzinnige groepsleden ontstond Shebop! haast als vanzelf, alsof het zo moest zijn, met direct al een opvallende aanpak en eigen geluid.

Sinds enige tijd is Shebop! bezig met de voorbereidingen voor haar debuut-CD. Als producer is jazznestor Jerry van Rooyen aangetrokken. De release vindt deze maand plaats.

De groep bestaat uit: Linda Westera (vocals) Jan Gerritsen (soprano-, tenor-, baritone sax) Hein-Jan van Vilsteren (trombone) Patrick Holleeder (piano, Fender-Rhodes) Pieter Althuis (double bass, fretless bass) Adriaan Stam (drums)

website shebop!

Bron: meer informatie: A. van


© 11-01-2001 Provincie Overijssel