Landis NV

PERSBERICHT LANDIS GROUP N.V.

UTRECHT, 23 januari 2001

LANDIS VERKOOPT TELECOM RESELLERS

Landis Group N.V. maakt bekend dat zij op 22 januari 2001 een intentieverklaring heeft getekend met CSS Telecom te Utrecht inzake de verkoop van een deel van Landis Business Networks. Het gaat om de volgende onderdelen.

* TAB Telecom in Bodegraven (53 medewerkers)levert en installeert Avaya, Siemens en Nitsuko telefonieprodukten.

* Sekuritel in Nuenen (32 medewerkers) is dealer van Siemensprodukten in de regio Brabant.

* Protèl in Heinenoord en Arnhem (103 medewerkers) bedient haar klanten met de directe levering en installatie van Avaya en Siemens-systemen.

Genoemde ondernemingen (zogenaamde resellers) zijn onderdeel van het vorig jaar overgenomen Detron en focussen zich op end-users in het midden- en kleinbedrijf. Met de verkoop wordt verdere invulling gegeven aan de strategie van Landis om zich te richten op de groot zakelijke markt.

In de overeenkomst met CSS Telecom is afgesproken dat Landis Group de telecom distributieactiviteiten van Avaya- (voorheen Lucent) en Siemenssystemen ("T-business") van hen overneemt.

Profiel Landis Group N.V.
Landis Group is een full services organisatie actief op de Europese markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Landis biedt een assortiment van gespecialiseerde oplossingen, diensten en opleidingen op het gebied van netwerkinfrastructuren voor spraak-data- en beeldtoepassingen, op internet gebaseerde applicatieplatformen en de noodzakelijke beveiliging hiervoor. Landis heeft circa 3.700 medewerkers in dienst. Landis Group N.V. heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk en Spanje. Landis werkt samen met toonaangevende leveranciers zoals 3Com, Cisco Systems, Ericsson, Hewlett Packard, Intel, Lucent Technologies, Microsoft, Nokia, Nortel Networks, Novell, Oracle, Siemens, StorageTek, SUN Microsystems.

Klanten zijn onder meer France Telecom, KPN, Mannesmann, Mobistar, Telfort Versatel, en andere marktleidende operators en Internet Services Providers.