Nederlands Uitgeversverbond

'Tijdschriften in de Klas' voor basisonderwijs gelanceerd

P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 23 januari 2001

TIJDSCHRIFTEN IN DE KLAS VOOR BASISONDERWIJS GELANCEERD

In navolging op het zeer succesvolle leerproject Tijdschriften in de Klas voor het voortgezet onderwijs lanceren de gezamenlijke uitgevers van publieks- en opinietijdschriften nu ook lesmateriaal voor het basisonderwijs.

Tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (23-27 januari) in de Jaarbeurs te Utrecht kunnen docenten van het basisonderwijs voor de eerste maal kennismaken met lesmateriaal over tijdschriften voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Het lesmateriaal bestaat uit een kopieer- en werkboek met kant-en-klare werkbladen die door de docent naar behoefte voor de leerlingen kunnen worden gekopieerd. Een handleiding voor de docent is in het werkboek opgenomen. Evenals bij het lespakket voor het voortgezet onderwijs kan, ter ondersteuning van het lesmateriaal, ook het basisonderwijs een gratis pakket met 25 tijdschriften aanvragen.

Eind 1998 introduceerde de Groep Publieks- en Opinietijdschriften het kopieer- en werkboek Tijdschriften in de Klas voor het voortgezet onderwijs. In februari 2000 werd dit lesmateriaal uitgebreid met een Handboek voor de Leraar ter aanvulling op het gebruik van het kopieer- en werkboek. Najaar 2000 werd het project voor de promotie ondersteund door een advertentiecampagne en een eigen website.
In verband met het grote succes werd in januari 2001 het werkboek voor het voortgezet onderwijs geactualiseerd en herdrukt.

Voor nadere informatie:
Nederlands Uitgeversverbond, Harriët Schrier, telefoon 020 - 4309 162