Postbus 52 platform voor digitale interactie tussen overheid en burger

Amersfoort/De Meern, 23 januari 2001 - Sun Microsystems en Oracle organiseren vandaag samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam, Stichting Het Expertise Centrum en de Vereniging voor Overheidsmanagement, het Postbus 52-seminar. Dit seminar vindt plaats in het Media Plaza in Utrecht, en staat in het teken van digitale informatievoorziening van de overheid naar de burgers. Deelnemers leren vandaag hoe ze ICT op een efficiënte manier kunnen inzetten en zo de interactie tussen burgers en overheid vergemakkelijken.

De verhouding tussen overheid en burgers heeft veel overeenkomsten met klantrelaties in het bedrijfsleven. Daar worden uiteenlopende technologieën, zoals kennismanagement- en CRM-oplossingen ingezet om de klantrelaties te stroomlijnen en te optimaliseren. Van deze ervaringen kan de overheid gebruikmaken in de interactie met burgers. Postbus 51 staat voor informatieverstrekking. Postbus 52 kan de interactieve ontmoetingsplaats worden voor burgers en overheid.

Vertegenwoordigers van overheidsinstellingen en grote gemeenten krijgen gedurende de dag uitgebreide informatie over de inzet van digitale technologieën door de overheid. Tijdens het seminar wordt de rol van digitale interactie tussen burgers en overheid besproken aan de hand van diverse praktijkcases. Aan bod komen projecten over informatie-uitwisseling bij de politie Gelderland, de toepassing van
SmartCity-communicatietechnologieën in de City of Valencia, een leveranciersinformatiesysteem van het Britse Ministerie van Defensie en de aansluiting van Amsterdamse basisscholen op het Internet en Kennisnet. De dag wordt afgesloten door de minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid, mr. van Boxtel, met een paneldiscussie waarin vertegenwoordigers van ICT-bedrijven en de ambtelijke top van de centrale overheid over het onderwerp van gedachten wisselen.

Dat er behoefte is aan meer informatie over de veranderende rol van de overheid blijkt ondermeer uit de interesse voor het seminar. Ruim voor aanvang waren er al meer dan 250 inschrijvingen ontvangen. Voor meer informatie: http://www.postbus52.com.

Sun Microsystems
Sun Microsystems, opgericht in 1982, heeft met haar unieke visie 'The Network Is The Computer' een leidende positie veroverd op het gebied van hardware, software en diensten. Met haar technologie voorziet Sun het Internet van de kracht waarmee ondernemingen wereldwijd profiteren van de netwerkeconomie: "We're the dot in .com". Sun behaalde een jaaromzet van $ 15,7 miljard en is vertegenwoordigd in meer dan 170 landen. Op http://sun.nl is meer informatie over het bedrijf beschikbaar.

Sun, het Sun-logo, Sun Microsystems, Solaris, Java en 'The Network Is The Computer' zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en onder licentie gebruikt, en zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SPARC International, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Producten die het SPARC-handelsmerk dragen, zijn gebaseerd op een architectuur die ontwikkeld is door Sun Microsystems, Inc.

Oracle Corporation provides the software that powers the Internet. Voor meer informatie over Oracle: www.oracle.com