PERSBERICHT

Zibb.nl introduceert inkoopdiensten XpertBuyer

MAARSSEN 23 januari 2001 - De b2b-portal zibb.nl biedt vanaf vandaag de dienstverlening van het virtuele marktplein XpertBuyer. Hierdoor beschikken Nederlandse ondernemers en managers over ondersteuning bij branchevreemde, complexe inkoopprocessen via internet. Met de samenwerking willen zibb.nl en XpertBuyer zo veel mogelijk ondernemingen ondersteunen bij de inkoop van producten en diensten via internet.

Welke ondernemer weet precies waar hij op moet letten bij de aanschaf van een kopieerapparaat, website, bestelauto en een telefooncentrale? En wat moet dat dan kosten?
XpertBuyer weet raad bij dit soort problemen en biedt die kennis onder meer aan via de website zibb.nl.

Wil een ondernemer bijvoorbeeld een kleurenscanner aanschaffen, dan wordt hij via zibb.nl kosteloos geholpen bij het opstellen van een professionele offerteaanvraag. Hierbij houdt de dienst automatisch rekening met productspecifieke kenmerken die in een dergelijke aanvraag thuishoren. Bij een kleurenscanner zijn dat onder meer kleurendiepte, resolutie en aansluitmogelijkheden. "Je kunt van een ondernemer of manager niet verwachten dat die kennis aanwezig is", zegt Nicole Malherbe (CEO XpertBuyer). "Vandaar dat wij de helpende hand bieden."

Is de aanvraag voltooid, dan kunnen leveranciers via internet op deze aanvraag reageren door een offerte uit te brengen. De potentiële koper kan vervolgens op zijn gemak de offertes met elkaar vergelijken en de aantrekkelijkste aanbieding uitkiezen. Leveranciers betalen aan XpertBuyer een provisie voor iedere uitgebrachte offerte en een eventuele hieruit volgende order.

Zibb.nl - een website van Elsevier bedrijfsinformatie bv - is één van de eerste partijen die de diensten van XpertBuyer aanbiedt. "Zibb.nl wil de werkzaamheden van ondernemers en managers op velerlei manieren ondersteunen" , aldus Robin Lopulalan van zibb.nl. "De samenwerking met XpertBuyer is daarom een uitstekende aanvulling op ons dienstenpakket."


-----

Noot voor redactie,