Quadram nieuwe distributeur Minolta-QMS in Nederland Samenwerking tussen beide bedrijven sinds eind vorig jaar van kracht

Amsterdam, 23 januari 2001 - Minolta-QMS heeft sinds eind vorig jaar Quadram, distributeur van computerproducten en deeluitmakend van het beursgenoteerde Copaco N.V., aangesteld als nieuwe distributeur voor de Nederlandse markt. Naast de in juni aangekondigde samenwerking tussen Minolta-QMS en Ingram Micro, zal ook Quadram de distributie van de verschillende producten van Minolta-QMS in Nederland op zich nemen.

Rik Rentrop, Business Development Manager bij Minolta-QMS Benelux zegt over deze samenwerking: "Minolta-QMS heeft jarenlang zaken gedaan met A-line, één van de Copaco werkmaatschappijen. Met de reorganisatie van het moederbedrijf is in goed overleg besloten om de samenwerking voort te zetten met Quadram. Quadram speelt een prominente rol als distributeur in Nederland en de gewenste uitbreiding van het aantal Minolta-QMS dealers in Nederland is dankzij deze samenwerking goed te realiseren. Bovendien is Quadram uitstekend in staat om de relatie die de huidige dealers met A-line hebben op professionele wijze over te nemen en te continueren".

"Het was voor ons een logische keuze om een samenwerkingsverband met Minolta-QMS aan te gaan", zegt Marc Cox, directeur van Quadram. "Quadram heeft specifieke kennis van professionele printers, aangezien het reeds enkele printermerken in haar portefeuille heeft. Minolta-QMS vormt hierop een prima aanvulling. Met name de goede prestaties van de Minolta-QMS printers zijn een sterk verkoopargument richting onze klanten".

De innovatieve producten en diensten van Minolta-QMS bestaan onder meer uit kleuren- en zwart/wit-printers, volledige imaging-oplossing en een scala aan flexibele technologieën. Onlangs heeft Minolta-QMS haar nieuwste kleurenlaserprinter, de magicolor* 2200 DeskLaser op de Nederlandse markt gebracht. Deze nieuwe printer, met 1.695 Euro bijzonder aantrekkelijk geprijsd en door de standaard 10/100BaseTX Ethernet interface direct klaar voor toepassing in een netwerk, is speciaal ontworpen om afdrukken productiever te maken voor werkgroepen die voornamelijk gebruik maken van Windows® applicaties.

Over Minolta-QMS, Inc.
MINOLTA-QMS, Inc. is een innovatieve ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van oplossingen als het gaat om het afdrukken van documenten, inclusief kleuren en zwart-wit laserprinters en de bijbehorende verbruiksartikelen en accessoires voor toepassingen in algemene kantooromgevingen, voor electronic publishing, graphic design, geavanceerde imaging en in het thuiskantoor. Minolta-QMS heeft haar hoofdkantoor in Mobile, Alabama, VS en distribueert haar producten via een wereldwijd netwerk van e-commerce, reseller en distributiepartners. Minolta-QMS is een 100 % dochteronderneming van Minolta Corporation, Osaka, Japan.

Het Minolta-QMS logo, Crown, CrownView en magicolor zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Minolta-QMS, Inc. Alle andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke fabrikanten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Minolta-QMS Text 100 BV

Erik Valkenburg Yero Horlings

Tel.: + (0) 31 346 551 333 Tel.: + 31 (0) 20 5304339

Fax: + (0) 31 346 550 170 Fax: + 31 (0) 20 5304331

E-mail: erik.valkenburg@minolta-qms.nl E-mail: yeroh@text100.nl