PERSBERICHT

t.a.v. de redactie Maarssen, 23 januari 2001

Mercury Interactive komt als eerste met webprestatie- verbeterings garantie

ActiveTest verdubbelt webprestatie gegarandeerd binnen zes loadtests

Mercury Interactive (Nasdaq: MERQ), wereldwijd marktleider in oplossingen voor webprestatiebeheer, komt vandaag met de ongeëvenaarde aankondiging verdubbeling van websiteprestaties te garanderen aan cliënten die de loadtestservice ActiveTest® gebruiken. De "Gegarandeerde prestatieverdubbeling" van ActiveTest verzekert cliënten een verdubbeling van het aantal gebruikers dat gelijktijdig gebruik kan maken van hun website, of een halvering van de responstijd van de site, of verdubbeling van de maximale serverdoorvoer van de site. Dit alles binnen zes loadtests, uitgevoerd door de ActiveTest-experts van Mercury Interactive.

ActiveTest-experts van Mercury Interactives zullen tests ontwikkelen en uitvoeren die de webprestatie testen door webverkeer van miljoenen afzonderlijke gebruikers te emuleren. Na analyse van de testresultaten door ervaren loadtest experts wordt het systeem in nauwe samenwerking met de cliënt nauwkeurig afgesteld om prestatieverbetering te bewerkstelligen. Mercury Interactive is op basis van gegevens van ruim 1.000 uitgevoerde loadtests tot de slotsom gekomen dat in 98 procent van de gevallen geen aanvullende hardware nodig is om tot prestatieverdubbeling van een website te komen. Cliënten kunnen zes extra loadtests gebruiken, waarbij zij ActiveTest zonder betaling kunnen gebruiken indien prestatieverdubbeling uitblijft..

Kwalificatie
Organisaties die een serie van zes of twaalf ActiveTest loadtests aanschaffen, komen automatisch in aanmerking voor de "Gegarandeerde prestatieverdubbeling". De "Gegarandeerde prestatieverdubbeling" van ActiveTest is verkrijgbaar voor elke organisatie die voor het eerst een website test met ActiveTest. Een compleet overzicht van de voorwaarden die aan de "Gegarandeerde prestatieverdubbeling" verbonden zijn en een lijst met kwalificatie eisen is beschikbaar via
.

Over ActiveTest
Mercury Interactives ActiveTest, dat gebruikmaakt van LoadRunner®, de industrie- standaard op het gebied van loadtesting, is een op het web gebaseerde loadtest-service die volledige loadbalancing tests uitvoert op websites om de capaciteitsbeperkingen en prestatieknelpunten bloot te leggen. Vanaf de loadserverfarms van Mercury Interactive, die wereldwijd worden gehost door tier-1 ISP's, ontwikkelen ActiveTest experts testscripts en runtests waarmee een realistische website-belasing wordt nagebootst. De informatie wordt gebruikt voor analyse van het effect dat de belasting van een website heeft op SLA's (Service Level Agreements) of andere prestatiebeïnvloedende knelpunten. Een organisatie kan bijvoorbeeld als doelstelling hebben gebruikerstransacties binnen 8 sec. te verwerken, terwijl de site bij toename van het aantal gebruikers onaanvaardbaar traag wordt. Met de interactieve, real time grafieken en rapporten zijn dergelijke problemen snel te herkennen en verhelpen, nog voordat gebruikers switchen naar snellere, krachtigere websites. Een test met ActiveTest hoeft niet langer dan 24 uur te duren, zodat essentiële prestatiegegevens tijdig beschikbaar zijn.
Sinds de introductie van ActiveTest, begin 1999, heeft Mercury Interactive meer dan 1.000 loadtests uitgevoerd, waarvan de grootste 1,35 mln gelijktijdige verbindingen bedroeg. Dit heeft geleid tot een enorme kennis over verbetering van website-prestaties. Deze kennis is beschikbaar in het whitebook "Common Web Site Problems Identified by ActiveTest . Dit whitebook is verkrijgbaar via:
.

Mercury Interactive Corporation
Mercury Interactive is marktleider in oplossingen voor webprestatiebeheer, die e-commercebedrijven in staat stelt hun cliënten optimale gebruiksvriendelijkheid te bieden. Mercury Interactive biedt oplossingen waarmee ondernemingen de prestaties van hun webtoepassingen, de schaalbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid tot competitief speerpunt kunnen maken. De producten voor prestatiebeheer en de hostingdiensten van het Mercury Interactive zijn open en geïntegreerd, zodat bedrijfskritische webtoepassingen op optimale wijze kunnen worden getest en gecontroleerd. Meer dan 10.000 b2b- en b2c-bedrijven, isp's , aps's, systeemintegratoren, consultants en andere cliënten gebruiken de door Mercury Interactive geboden oplossingen. Naast de hoofdvestiging in Sunnyvale, Californië heeft Mercury Interactive wereldwijd nog veertig andere vestigingen. De Nederlandse vestiging te Maarssen is telefonisch bereikbaar via 030- 241.70.90 en online via www.mercuryinteractive.com

Voor nadere informatie:
Mercury Interactive, Jack van Pamelen, tel.: 030-241.70.90, email: jvpamelen@mercury-eur.com Effect adviesgroep, Tjarko Rookmaker, tel. 023-547 07 97; email: mi@effect-europr.nl

LoadRunner is een geregistreerd handelsmerk en ActiveTest is een handelsmerk van Mercury Interactive Corporation, Sunnyvale, Californië. Product- en bedrijfsnamen worden hier uitsluitend gebruikt voor identificatiedoeleinden. Zij kunnen handelskenmerken zijn van de bijbehorende bedrijven.