Getronics N.V.

Getronics en KPN openen het Dealingroom Uitwijk Centrum Amsterdam

Amsterdam - 23 januari 2001

Het Dealingroom Uitwijk Centrum Amsterdam, een samenwerkingsverband tussen Getronics en KPN, wordt op 24 januari officieel geopend. Met dit uitwijkcentrum beogen Getronics en KPN tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar uitgebreide en state-of-the-art 'uitwijkfaciliteiten' voor dealingrooms van financiële instellingen. Wanneer door een calamiteit als een stroomstoring of brand niet op de eigen locatie kan worden gehandeld, kunnen financiële dienstverleners als banken en effectenhuizen binnen zeer korte tijd hun belangrijkste handelsactiviteiten op deze uitwijklocatie voortzetten.

Het nieuwe Dealingroom Uitwijk Centrum biedt alle noodzakelijke dealingroom-basisfunkties en kan daarnaast worden ingericht op basis van individuele wensen. Er is een startcapaciteit van 24 dealerposities en 48 'backoffice-posities', voorzien van Reuters en Bloomberg 'feeds'. Het uitwijkcentrum beschikt over 'geavanceerde' technologieën en voorziet in alle behoeften van een hedendaagse dealingroom-gebruikers.

Getronics is marktleider in computeruitwijk en uitwijk voor dealingroom- activiteiten vanuit haar uitwijkcentrum in Lelystad. KPN heeft reeds vele jaren ervaring met de levering en ondersteuning van telefoonsystemen speciaal bedoeld voor en uitgerust met de benodigde functionaliteit voor dealingroomactiviteiten.

Over Getronics
Getronics is één van 's werelds toonaangevende aanbieders van oplossingen en diensten voor de professionele gebruiker op het gebied van Informatie- & Communicatietechnologie (ICT). Met ruim 30.000 medewerkers in meer dan 30 landen levert Getronics diensten aan een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven voor de maximalisatie van de waarde van hun technologie-investeringen.

Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Singapore en Washington DC. Getronics is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs ('GTN'). Meer informatie over het bedrijf en de dienstverlening van Getronics is te vinden op www.getronics.com

Over KPN
KPN is het grootste telecombedrijf in Nederland. Het biedt een volledig pakket telecom- en ICT-diensten in eigen land en is zelfstandig of samen met partners actief in andere West- en Midden-Europese landen. KPN richt zich op groei in vier kernactiviteiten: mobiel, vaste telefonie, IP-/datadiensten, en Internet-, call center en mediadiensten. In Nederland heeft KPN 9 miljoen aansluitingen op het vaste net en is het marktleider in mobiele telefonie en internetdiensten. Na de recente aquisitie van het Duitse operator E-plus heeft KPN in totaal 9 miljoen mobiele klanten. Via KPNQwest levert KPN IP-/datadiensten aan bedrijven en grootverbruikers in Europa. KPN heeft een marktkapitalisatie van ongeveer Euro 40 miljard en realiseerde over 1999 een omzet van NLG 20.124 miljoen en een netto resultaat van NLG 1.825 miljoen.