Provincie Utrecht

Persbericht
23 januari 2001

Provincie: geen schuur bouwen in buitengebied

De provincie Utrecht geeft geen verklaring van 'geen bezwaar' af voor de bouw van een schuur achter een woning in het buitengebied in't Goy, gemeente Houten. Op deze plek is sinds enkele jaren een dakbedekkingsbedrijf gevestigd. De gemeente wil in verband met het bouwplan aan de gronden een bedrijfsbestemming geven. Maar wat de provincie betreft is deze bedrijfsvestiging illegaal en hoort een dergelijk bedrijf op een bedrijventerrein thuis. Het provinciale beleid is gericht op het voorkomen van niet-agrarische bedrijvigheid in het buitengebied.

Het bedrijfsmatige gebruik van het perceel is ook strijdig met de gebruiksvoorschriften van het geldende bestemmingsplan. De gemeente heeft namelijk in het verleden ook geen toestemming gegeven voor de vestiging van het bedrijf.
Het toekomstig beleid voor vrijkomende agrarische gebouwen in het buitengebied biedt evenmin ruimte voor medewerking aan het plan. Dit nieuwe provinciale beleid, dat naar verwachting medio 2001 in werking treedt, is gericht op een vermindering van verstening, die niet aan het buitengebied gebonden is.

Voor nadere informatie: Marja van Buuren, 030 - 258 3207 of marja.van.buuren@provincie-utrecht.nl

Terug