Politiebericht Brabant-Noord: Oss 23-01-2001
Persbericht district Maasland

VROUW ZWAAR GEWOND NA ONGEVAL

Maandagavond is een 70-jarige Osse zwaar gewond geraakt nadat zij op de kruising van de Nieuwe Hescheweg en de Julianasingel op haar fiets door een auto werd aangereden. Het slachtoffer verzuimde voorrang te verlenen, de automobiliste - een 19-jarige Osse - kon haar niet meer ontwijken. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

GROTE VERKEERSCONTROLE

Op de Megensebaan in Oss heeft de politie, in samenwerking met de Rijksverkeersinspectie, maandagmiddag een uitgebreide controle op vrachtverkeer en taxis gehouden. Er zijn 50 vrachtautos en 11 taxis gecontroleerd. Bij de vrachtwagens zijn 7 proces-verbalen uitgereikt,
1 voor een defecte snelheidsbegrenzer, 1 voor een verlopen rijbewijs,
1 voor een vergunningsbewijs en 4 keer voor overtredingen van de rijtijdenwet. Ook zijn er 5 waarschuwingen uitgedeeld. 1 taxi kreeg een bekeuring omdat deze niet de blauwe kentekenplaten voerde en een andere was niet als taxi gekeurd. Verder kregen enkele taxichauffeurs een waarschuwing omdat de ritstaat of het werkboekje niet goed was ingevuld of bijgehouden.

AUTO TEGEN ELECTRICITEITSKAST

Vanochtend vroeg is een 42-jarige Ossenaar met zijn auto tegen een electriciteitskast gereden. Dat gebeurde op Kampweg in Nistelrode. De buurt nabij de plek van het ongeval (rotonde Loosbroek) kwam hierdoor enige tijd zonder stroom te zitten. De man raakte door onbekende oorzaak van de weg, raakte in een slip en kwam tegen het kastje tot stilstand.