Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 23-01-2001 Persbericht district Den Bosch

MAN IN ZIEKENHUIS NA FAMILIERUZIE (Vlijmen)

Maandagavond onstond er in een woning aan de Pastoor Smoldersstraat in Vlijmen ruzie tussen enkele familieleden. Een 18-jarige man uit Vlijmen is daarbij zodanig toegetakeld dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis in Waalwijk. Een 22-jarige Vlijmenaar is aangehouden op verdenking van zware mishandeling en ingesloten. De aanleiding tot de ruzie moet nog nader worden onderzocht.

INSLUIPERS AANGEHOUDEN (Rosmalen)

Maandagmiddag zijn op het parkeerterrein bij Ford Prins Willem in Rosmalen twee verdachten, een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 19-jarige Bosschenaar, aangehouden op verdenking van insluiping en autodiefstal. De 19-jarige verdachte werd afgelopen zondagmiddag, door een getuige gezien in een gebouw aan de Vliertwijksestraat in Rosmalen. Omdat men hem daar niet kende werd hij in de gaten gehouden. Hij verliet het pand en stapte in een groene personenauto van het merk Ford Escort waarin de andere verdachte zat. Kort daarna bleek dat er een portemonnee met een klein geldbedrag was gestolen. Aan de hand van het verkregen signalement werd de politie op het spoor gezet van de 19-jarige Bosschenaar, een bekende van de politie die al eerder voor soortgelijke feiten was opgepakt. Beide verdachten zijn in de auto aangetroffen. De auto was zaterdag gestolen vanaf de Parallelweg in s-Hertogenbosch. Het tweetal dat zwaar verslaafd is aan verdovende middelen is in verzekering gesteld en wordt verdacht van meerdere strafbare feiten.

INBREKERS OP DE VLUCHT (s-Hertogenbosch)

Een beveiligingsmedewerker betrapte maandagavond laat op het terrein van het Koning Willem I collega enkele mannen die daar aan het inbreken waren geslagen. Bij het zien van de bewaker zette men het op een lopen. Zij bleken een hekwerk kapot geknipt te hebben en hadden al een computer klaar gezet om mee te nemen. De verdachten zijn niet meer aangetroffen.

INBRAAK IN BOUWCONTAINER (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in een aan de Acaciasingel in s-Hertogenbosch staande bouwcontainer. Er worden diverse gereedschappen vermist.

MISHANDELD (Drunen)

Een 19-jarige inwoner van Drunen is maandagavond op de Hugo de Grootstraat in zijn woonplaats mishandeld door onvegeer vier mannen. Het slachtoffer kwam thuis van zijn werk en werd nabij zijn woning aangevallen. Hij kreeg diverse klappen en raakte zodanig gewond dat hij zich onder doktersbehandeling heeft moeten stellen. De oorzaak tot de mishandeling ligt waarschijnlijk in een de avond van te voren gehouden en kennelijk uit de hand gelopen sneeuwbalgevecht tussen het slachtoffer en een van zijn belagers. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachten.

WONININBRAAK (s-Hertogenbosch)

Vandaag, tussen 11.00 en 12.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Goudkinderen in s-Hertogenbosch. Aan de achterzijde van de woning is een raam ingegooid. Uit de woning worden een geldbedrag van enkele duizenden guldens en een groot aantal gouden sieraden vermist.