Ericsson

Ericsson in het nieuws
Ericsson Magazine


- P E R S B E R I C H T -

Rijen, 23 januari 2001

Ericsson introduceert als eerste draadloze headset voor mobiele telefoon

Ericsson introduceert in februari de allereerste Bluetooth headset ter wereld. De Bluetooth headset is een van de eerste producten van een reeks nieuw te introduceren producten op basis van de Bluetooth technologie. De Bluetooth headset van Ericsson wordt gezien als een belangrijke stap in de realisatie van een wereldwijde standaard in draadloos communiceren.

De Ericsson headset is voorzien van de revolutionaire Bluetooth technologie. Ericsson is de initiatiefnemer van het ontwikkelen van Bluetooth. Deze technologie maakt het mogelijk om door middel van een radio chip, handsfree en draadloos verbinding te maken met bijvoorbeeld een mobiele telefoon, die ook van Bluetooth voorzien is. Door op een knopje op de Bluetooth headset te drukken kan de mobiele telefoon opgenomen worden terwijl deze in een koffer, tas of zak zit of zelfs in een andere kamer ligt. Handsfree bellen zonder hinderlijk snoertje is nu mogelijk dankzij de Ericsson Bluetooth headset.

Buetooth headset Limited Edition

De Bluetooth headset wordt als Limited Edition geleverd in combinatie met een adapter. De adapter wordt aan de onderkant van de mobiele telefoon gekoppeld. Via het menu "extra accessoires" wordt de headset geactiveerd. Vervolgens wordt de headsetknop ongeveer 10 seconden ingedrukt, waarna de headset klaar is voor gebruik. De headset is voorzien van een ingebouwde batterij die in de bijgeleverde houder opgeladen kan worden. Na 1 tot 1,5 uur is de batterij volledig opgeladen en is de headset twee dagen stand-by.

De Bluetooth Headset Limited Edition is vanaf februari verkrijgbaar voor f 799,- .

Als wereldwijde marktleider in tele- en datacommunicatie, houdt Ericsson zich continu bezig met technologische innovaties. Met de combinatie van mobiliteit en Internet creëert het concern een nieuw tijdperk van mobiel Internet. Ericsson levert totaaloplossingen; van systemen en applicaties tot mobiele telefoons en andere communicatiemiddelen. Met meer dan 100.000 medewerkers in 140 landen, maakt Ericsson communicatie eenvoudiger voor haar klanten over de hele wereld. Ericsson Nederland heeft ongeveer 2.500 medewerkers in dienst.


- Einde persbericht,