A.T. Kearney en i2 richten 2Source op
Partnership richt zich op ontwikkeling van nieuwe generatie Strategic Sourcing- en Procurement-oplossingen
Oplossingen leveren duizend grootste klanten wereldwijd in komende drie jaar besparingen van ruim $10 miljard op

Plaats, 23 januari 2001 ? A.T. Kearney, managementconsultancy-dochter van de internationale IT-speler EDS, en i2 Technologies, leverancier van marktplaatsoplossingen, maken bekend dat zij een strategisch samenwerkingsverband zijn aangegaan. De beide partners gaan zich richten op de ontwikkeling van Strategic Sourcing-, Supplier Management-, Procurement- en contentoplossingen ten behoeve van bedrijven, elektronische marktplaatsen en alle verticale markten wereldwijd.

Het gecombineerde product- en serviceaanbod van de samenwerkende partijen wordt door het nieuwe bedrijf 2Source op de markt gebracht. A.T. Kearney brengt Strategic Sourcing- en Procurement-expertise in, de inbreng van i2 bestaat uit strategische Supplier Management-oplossingen voor selectie en inkoop van zowel directe als indirecte goederen. De nieuwe onderneming richt zich op de ontwikkeling van een complete suite geïntegreerde oplossingen, die klanten van 2Source naar verwachting meer dan $10 miljard aan besparingen zullen opleveren in de komende drie jaar. In het kader van de samenwerkingsovereenkomst wordt EDS ?preferred supplier? van integratieservices ten behoeve van i2?s Supplier Management-productsuite. Alle naar schatting 500 sourcing consultants van A.T. Kearney zijn binnenkort in staat Strategic Sourcing-services op basis van i2?s Supplier Management-oplossingen te leveren.

2Source zal verder in haar aanbod opnemen: plug-and-play sourcing, Category Management-services, veilingfunctionaliteit, op de aanbodzijde gerichte marktplaatsoplossingen en RFQ/RFP-oplossingen ? alles via het i2 TradeMatrix Network. Klanten van i2 kunnen hun voordeel doen met de sourcing-expertise en
-oplossingen van 2Source en aldus de kosten van producten en diensten terugdringen. De activiteiten van 2Source omvatten ook de ontwikkeling van diensten onder eigen merknaam, die worden aangeboden aan elektronische marktplaatsen en zakelijke klanten.

2Source gaat de volgende oplossingen op basis van i2?s Supplier Management-producten leveren:


· Sourcing Solutions: Strategic Sourcing-, RFQ-, veiling- en Supplier Management-oplossingen die zowel het zakelijk
contact met leveranciers als ?supply chain?-structuren voor directe inkoop ondersteunen.

· Sourcing Content Solutions: gestructureerde-contentoplossingen waarmee klanten nog betere strategische sourcing-beslissingen kunnen nemen gebaseerd op RFI/RFP-sjablonen, trends, kosten en leveranciersfaciliteiten.

· Procurement Solutions: allesomvattende oplossingen voor de inkoop van directe en indirecte goederen. Met deze oplossingen kunnen klanten efficiënt invulling geven aan de inkoopfunctie binnen de onderneming, hoe complex de organisatie ook is.

· Enabling Solutions & Services: aansluiten van leveranciers, contentservices, systeemintegratie en hosting.

A.T. Kearney, i2 en EDS richten momenteel nieuwe organisaties in zodat de gezamenlijke oplossingen en diensten via 2Source kunnen worden aangeboden. Deze organisaties worden met het oog op marketing, verkoop en levering van de 2Source-oplossingen belast met de training van alle consultants, verkopers en ?business development?-specialisten.

A.T. Kearney heeft circa 500 professionals in dienst met aanzienlijke expertise op het gebied van aanbodmarkten, Strategic Sourcing en Procurement-optimalisatie. A.T. Kearney levert al vanaf 1995 Strategic Sourcing-services aan meer dan 200 grote bedrijven; jaarlijks helpt het bedrijf zijn klanten besparingen te realiseren in de orde van grootte van $12 miljard op een totaal inkoopbedrag van ruim $100 miljard dat wordt uitgegeven aan 3000 productcategorieën

i2 is de enige leverancier van business-to-business technologie die heeft gemeten hoeveel waarde het bedrijf in de afgelopen vijf jaar heeft gecreëerd voor zijn meer dan duizend klanten. De uitkomst daarvan was ruim $16 miljard aan besparingen.

A.T. Kearney
A.T. Kearney (www.atkearney.com) is een van de grootste en snelstgroeiende consultancybedrijven ter wereld ? met meer dan 3000 consultants in bijna 60 vestigingen verspreid over 35 landen, en een werkgebied dat zowel traditionele als opkomende markten omvat. A.T. Kearney biedt ?s werelds grootste bedrijven advies (strategisch, bedrijfskundig, organisatorisch, technologisch) en recruteringsdiensten (hoger management). Het bedrijf maakt deel uit van EDS, internationaal aanbieder van IT-diensten.

i2
i2 is de leverancier van het i2 TradeMatrix-platform dat behalve oplossingen ook content- en marktplaatsfunctionaliteit biedt. Bedrijven kunnen met i2 TradeMatrix zowel particuliere als openbare marktplaatsen inrichten en tegelijkertijd de bedrijfsprocessen van alle deelnemers optimaliseren. i2 biedt diverse op samenwerking gerichte e-business-services voor zowel startende als gevestigde e-business-bedrijven. Elke service wordt ondersteund door oplossingen voor een optimale besluitvorming, transactiebeheer en content management. Het in 1988 opgerichte i2 heeft zich ten doel gesteld zijn klanten in 2005 een toegevoegde waarde te bieden van $75 miljard. i2 is gevestigd in Dallas, biedt werk aan meer dan 5500 mensen en heeft kantoren over de hele wereld.