NPM Capital NV

23 januari 2001, Amsterdam

NPM Capital investeert in softwareleverancier BigDog Solutions
NPM Capital heeft een 38%-belang genomen in BigDog Solutions. Deze onderneming is actief in het ontwikkelen en op de markt brengen van gebruiksvriendelijke software voor de Professional Service Automation markt (PSA markt). PSA software biedt dienstverlenende ondernemingen een totaaloplossing voor facturering van projecten, tijd-, en kostenrapportage, en projectmanagement.

De kapitaalversterking zal door BigDog Solutions worden gebruikt om haar software actief in de markt te zetten, de organisatie verder uit te bouwen en voor productontwikkeling. BigDog Solutions zal zich in eerste instantie richten op West-Europa. Binnen enkele jaren wil de onderneming uitgroeien tot een wereldwijd actieve speler op de PSA-markt. Momenteel zijn bij BigDog Solutions 10 mensen werkzaam. Dit aantal zal de komende drie jaar toenemen tot circa 100.

Het softwarepakket BigDog 2000 is ontwikkeld door financieel specialisten uit de dienstverlenende sector. De software stelt (dienstverlenende) ondernemingen in staat op een effectieve manier de performance van haar projecten, kosten, subcontractors en medewerkers te monitoren. BigDog 2000 is eenvoudig te integreren met reeds in gebruik zijnde financiële pakketten. De software is zeer sterk in internationale omgevingen waar multi-language en multi-currency functionaliteiten vereist zijn.

Inmiddels werken drie internationale ondernemingen met BigDog 2000.

Voor NPM Capital betekent de participatie in BigDog Solutions een interessante uitbreiding van haar snelgroeiende portefeuille in de High Tech sector. Het door NPM Capital totaal geïnvesteerde vermogen in de High Tech en Life Science sector bedraagt ultimo 2000 ruim 200 miljoen gulden.

NPM Capital is verstrekker van durfkapitaal in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, België, Frankrijk en Ierland. NPM Capital participeert momenteel voor een bedrag van meer dan f 2,5 miljard in circa 190 ondernemingen.