Soest, 23-01-2001

AAN DE PERS

Nederlands schoenenfabrikant WOLKY Introduceert voorjaar/zomer 2001 nieuwe, onconventionele schoenen

Aankomende zomer zullen er een zestal nieuwe trends in kleding, kapsels en schoeisel duidelijk te zien zijn. Van het ene uiterste waarin simpele vormen als uitgangspunt dienen in het andere uiterste waarin ruches en franjes in zoete kleuren weelderig maar onconventioneel overheersen. Schoenenfabrikant Wolky introduceert dit voorjaar zes nieuwe schoenencollecties die goed aansluiten bij deze trends.

Twee in het oog springende nieuwe modellen die al vanaf eind januari 2001 in de winkels liggen, zijn model Jazzy uit de Look collectie en model Roll-Slide in navolging op de succesvolle Roll-Clog (instapper) en Roll-Moc (moccasin).

Flower power look

« Model Jazzy » uit de Look collectie sluit heel goed aan bij de Freshness trend die ook wel omschreven wordt als een onconventionele liefdesaffaire. Ruches, smok en franje met een mix van bloemenprints of bloemachtige vormen. Delicaat in design en licht in materiaal met rode, oranje, roze en lila tinten.
Model Jazzy heeft een rubberen zool met een aparte vormgeving in een opvallende off-white kleur. De hak, het midden en de tenen zijn voorzien van een puntig geribbeld vlak. Voeg daarbij de ronde vormen van de schoen en zacht suède leer en de schoen past zo bij ieder kledingstuk in de Freshness trend. Extra comfort levert het uitneembare voetbed. Model Jazzy is verkrijgbaar in de kleuren lila, beige, off-white, blauw en rood en in de maten 36 tot en met 43.
Adviesverkoopprijs is Fl. 199,95.

Trendy instapper met uitneembaar voetbed

De « Roll-Slide » is werkelijk een unieke instapper. Uniek omdat dit de eerste instapper is die qua loopcomfort, stevigheid en kwaliteit niet onderdoet voor een gesloten schoen van Wolky. Uniek omdat deze instapper een uitneembaar voetbed heeft, zonder dat het tijdens het dragen zichtbaar is! Dat komt omdat de voet als het ware "iets verzonken" ligt in de instapper, zonder echter last te hebben van voelbare nare randen. De Roll-Slide is verkrijgbaar in verschillende kleuren met een "afrolneus" à la de inmiddels bekende Roll-Clogr en Roll-Moc. De PU-zool is superlicht (het huismerk van Wolky) en heeft een geribbelde structuur voor een pittig karakter. Vooral is het contrast van geprint mat wit leer tegen de zwarte zool aankomende zomer erg trendy en fris. De neus van de schoen is geheel met de hand genaaid en het uitneembare voetbed kan vervangen worden door een eigen voetbed. De Roll-Slide is verkrijgbaar in geprint leer in de kleuren zwart, wit en rood, in nubuck in de kleuren fuchsia en lila en in wit of zwart kreuklak. De adviesprijs is Fl. 189,95 in de maten 36 tot en met 43.

Verkrijgbaar

Wolky schoenen zijn verkrijgbaar bij zo'n 500 schoenenwinkeliers, aangevuld met een gedeelte uit de collectie bij nog zo'n 150 winkeliers. Voor meer informatie kan de Wolky-lijn: 030 6381222 worden gebeld. Ook kan de website www.wolky.nl worden bezocht. Als de postcode wordt ingetypt, volgen zo de dealeradressen in de buurt.

WOLKY, DESIGNED FOR WALKING

NOOT AAN DE REDACTIE

U bent tijdens beursdagen van harte welkom op de Wolky stand in het Schoenencentrum (naast het Mercury-hotel) in Nieuwegein. Als ons foto-, dia- en digitaal beeldmateriaal is vrij van copyright. Voor meer informatie over het Wolky concept, de voorjaars/zomer 2001 collectie of brochure, digitaal beeldmateriaal en/of exclusief materiaal van Wolky schoenen kunt u zich wenden tot:

Gonnie de Groot, Public Relations Support, Koperwiek 81, 3766 AM Soest
Telefoon 035 6037470, Telefax 035 6019865, E-mail: gonniedegroot@wxs.nl

Wolky B.V., Voorveste 15 B/C, 3992 DC Houten
Telefoon 030 6381222, Telefax 030 6381049, Email: info@wolky.nl