Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 23-01-2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van mishandeling aangehouden Maandag is om 9.05 uur op de Cavallilaan een 23-jarige Eindhovenaar in zijn woning aangehouden. Hij wordt samen met een 25-jarige Eindhovenaar, die maandag om 19.00 uur in zijn woning aan de Cipriano de Rorestraat werd aangehouden, verdacht van mishandeling van een 46-jarige Eindhovenaar. Het slachtoffer werd op 6 januari rond 21.00 uur in zijn woning aan de Schubertlaan in elkaar geslagen. Het slachtoffer liep hierbij onder andere een gebroken neus en een gebroken oogkas op. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Winkeldievegges aangehouden
Op maandagmiddag zijn om 17.00 uur in een winkel aan de Piazza twee Eindhovense meisjes van 14 jaar aangehouden. De meisjes zijn aangehouden omdat zij probeerden kleding te stelen. Ze droegen onder de eigen kleding de kleding van de winkel. Ze hadden de labels van de kleding afgehaald. Hierbij is de kleding beschadigd. De totale waarde van de kleding bedraagt 995,80. De meisjes zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Helmond: Inbraak in berging
Aan de Twijnsterhof is maandag ingebroken in een berging. De toegangsdeur werd opengebroken en de dader nam twee schroefmachines, twee boormachines en een laserapparaat mee.

Helmond: Winkeldief aangehouden
Op de Veestraat is maandag om 17.25 uur een 36-jarige man uit Helmond aangehouden. Toen de man een winkel wilde verlaten ging het alarm af. Hij werd vervolgens door de bedrijfsbeveiliging van de winkel aangehouden omdat hij verdacht werd van de diefstal van een leren jas. De verdachte werd overgedragen aan de politie en de jas werd met toestemming van de verdachte teruggegeven aan de eigenaar. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraken in auto
Maandag tussen 18.00 en 20.00 uur is op de Den Ekker ingebroken in een auto. De dader heeft de raam van het portier aan de bijrijderzijde ingeslagen en een autoradio meegenomen. Ook werd op de Jacob van Wassenaerstraat tussen 20.15 en 21.00 uur ingebroken in een auto waarbij de linkervoorruit vernield werd. Hier werd eveneens een autoradio meegenomen.

Hoogeloon: Auto gestolen
Vanaf de Volderstraat is tussen maandagavond 23.45 uur en dinsdagochtend 8.00 uur een antraciet grijze Volkswagen Golf Pasadena met het kenteken ZR-15-YT gestolen.

Knegsel: Dader betrapt bij poging tot inbraak
Aan de Eikenbocht is maandagavond rond 21.00 uur een dader betrapt toen hij een poging deed om in te breken in een woning. De bewoonster hoorde beneden gerommel en ging kijken. Zij zag toen dat een man in de leeftijdscategorie van 25 tot en met 35 jaar, 1.75 meter groot met een slank postuur en donkere kleding aan, probeerde om een raam open te breken. De bewoonster klopte tegen het raam waarop de dader vluchtte.

Someren: Verdachte vrachtwageninbraak aangehouden Dinsdagochtend om 3.40 uur is een 19-jarige Eindhovenaar op een parkeerplaats aan de A67 aangehouden. De man werd door een politiesurveillance aangetroffen in een onverzekerde personenauto. Na onderzoek bleek dat de man verdacht wordt van het opensnijden van de dekzijlen van elf vrachtwagens die geparkeerd stonden op de parkeerplaats. Tot nu toe is niet bekend wat er weggenomen is. De auto is in beslag genomen en de verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Verdachte woninginbraak aangehouden
Maandagmiddag om 15.15 uur is op de Geer een 18-jarige man uit Eersel aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Hij wordt verdacht van een woninginbraak op 3 januari aan de Oortlaan. De verdachte is het pand binnengekomen door de voordeur te forceren en nam onder andere sieraden, geld, foto- en communicatieapparatuur mee.

Westerhoven: Woninginbraak
In een woning aan de Aarperstraat is tussen maandagavond 23.30 uur en dinsdagochtend 4.30 uur ingebroken. De dader is binnengekomen door het forceren van de achterdeur. Uit de woning zijn een portemonnee met daar in 80,00, een GSM en twee sleutelbossen weggenomen.