Politiebericht Friesland: Fryslân 23-01-2001

Irnsum: keukenbrand
Dinsdag omstreeks 05.30 uur brak in een keuken van een woning aan de Slinke brand uit in een vaatwasmachine. De schade bleef beperkt tot een flinke rookontwikkeling in de woning. De brandweer is ter plaatse geweest, doch behoefde niet handelend op te treden. De bewoner, een 51-jarige inwoner van Irnsum, raakte niet gewond.

Leeuwarden: diefstal MCL-Noord
Afgelopen weekend werd een diefstal gepleegd in het MCL-Noord aan de Mr. P.J. Troelstraweg. Uit een kamer van een afdeling werden een computer, een beeldscherm en een printer weggenomen. Men is de kamer binnen gekomen door het forceren van een ruit. Een medewerkster, een 46-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft namens het MCL aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdagochtend is ingebroken in een woning aan de Schapestraat. Men is via de voorkant de woning binnengekomen. Ontvreemd werden o.a. een laptop, een portefeuille en een gsm. Aangifte is gedaan door een 46-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: inbraak Grote Kerk
Tussen zondag 20.30 uur en maandag 09.00 uur is ingebroken in de Grote Kerk aan de Bredeplaats. Er werd een ruit vernield in de kosterij. Vervolgens werd in de kerk de donatiebak geopend en werd de inhoud, circa 150 gulden, meegenomen. De schade bedraagt ongeveer 250 gulden. Aangifte is gedaan door een 39-jarige inwoner van Leeuwarden. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Leeuwarden: onder invloed
Dinsdag omstreeks 11.00 uur werd een 37-jarige automobilist uit Harlingen aangehouden op de Tesselschadestraat. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 290 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8271