UPC N.V.

UPC SLUIT AKKOORD MET EUROSPORT OVER DIGITALE DOORGIFTE

Amsterdam, 23 januari 2001 UPC en Eurosport hebben definitief overeenstemming bereikt over de digitale doorgifte van de televisiezender Eurosport. Vanaf 1 mei wordt Eurosport in het digitale televisiepakket opgenomen. Dit akkoord is een volgende stap naar het digitale platform. Hiermee wordt Eurosport in de twee grootste steden van UPC in Nederland, Amsterdam en Rotterdam, digitaal beschikbaar. Onderdeel van het akkoord is dat Eurosport ter kennismaking tijdelijk via het huidige analoge standaard-pakket in vrijwel het hele verzorgingsgebied in de regio Rotterdam wordt doorgegeven.

Brielle, Hellevoetsluis, IJsselmonde, Oud Beijerland, Rozenburg, s-Gravendeel, Spijkenisse, Vlaardingen en Westvoorne Abonnees in bovenstaande gebieden kunnen vanaf 30 januari tijdelijk Eurosport via Extra TV 2 op kanaal 63-, frequentie 805.25 MHz ontvangen.

Bernisse, Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee In de gemeente Bernisse wordt Eurosport vanaf 30 januari op kanaal 63-, 805.25 MHz doorgegeven. De abonnees op Goeree Overflakkee (Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee) kunnen vanaf 19 februari tijdelijk Eurosport ontvangen. Deze zender vervangt WDR op kanaal 67-, frequentie 836.75 MHz.

Binnenmaas en Nederlek
Onlangs is UPC in de gemeenten Binnenmaas en Nederlek gestart met de frequentiewijziging in verband met de modernisering van het kabelnetwerk. Daardoor kunnen er negen nieuwe televisiezenders aan het pakket worden toegevoegd, waaronder de Extra TV-kanalen. Door de vorst is de frequentiewijziging, die stapsgewijs plaatsvindt, vertraagd. Daardoor kunnen de meeste, maar nog niet alle abonnees, op 30 januari Eurosport ontvangen. Zij worden nog schriftelijk geïnformeerd over de datum waarop de frequentiewijziging in hun wijk plaatsvindt. Extra TV 2 is in beide gemeenten te vinden op kanaal 63-, frequentie 805.25 MHz.

Berkel & Rodenrijs, Cromstrijen, Graafstroom, Korendijk en Liesveld In een aantal gemeenten kan Eurosport niet doorgegeven worden omdat het kabelnetwerk nog niet gemoderniseerd is. Voor Berkel & Rodenrijs, Cromstrijen, Korendijk en Strijen is deze modernisering gepland in het jaar 2001, voor Graafstroom en Liesveld in het jaar 2002. Zodra hierover meer bekend is, wordt de abonnee nader geïnformeerd.