Provincie Friesland

Agenda

24 januari 2001 17.00 uur Statencommissie voor Algemene en Economische Zaken

Plaats: Provinsjehûs , Tweebaksmarkt 52 , Leeuwarden Secretaris: C.G.Venema, til: 058 292 54 29:
e-mail:c.venema@sis.fryslân.nl

Hoofdpunten:

Notitie Interactief Besturen
In november 2000 is het eindrapport Ïmago-onderzoek Provincie Fryslân verschenen. Door Gedeputeerde Staten is toen aangekondigd dat dit onderzoek besproken zou worden in de Stuurgroep Interactief Besturen en dat de stuurgroep zou komen met een besprekingsvoorstel. In de nu voorliggende notitie van de stuurgroep wordt aan de commissieleden gevraagd het onderzoek te bespreken en om met ideeën en suggesties te komen. Daarbij wordt vooral gedacht aan de rol die de statenleden zelf kunnen spelen bij het streven naar een duidelijker profiel en een herkenbaar bestuur.

Werkplek 2000 kantoorinnovatie
In december 2000 is door Gedeputeerde Staten het principebesluit genomen om een vernieuwde werkomgeving voor de provinciale werkorganisatie te realiseren. De notitie Werkplek 2000 Kantoorinnovatie die toen is vastgesteld wordt nu met een nadere toelichting door Gedeputeerde Staten aan de commissie voor advies voorgelegd. In de notitie worden een viertal varianten voor een verbeterde huisvesting aan de commissie voorgelegd met de vraag een voorkeur uit te spreken. De varianten zijn: innovatie van Provinsjehûs en Hege Hûs (kosten ¦ 81 miljoen), nieuwbouw op de locatie Provinsjehûs (kosten ¦ 165 miljoen); niewuwbouw aan de rand van de stad (kosten ¦ 113 miljoen) of nieuwbouw in het centrum (kosten ¦ 145 miljoen).

Belangstellenden zijn welkom op de publieke tribune In vergaderingen van Statencommissies hebben burgers de gelegenheid om, maximaal 5 minuten, over een punt van de agenda mee te praten. Verzoeken daartoe moeten voor het begin van de vergadering schriftelijk bij de voorzitter ingediend worden met opgave van de punten waarover men wat wil zeggen.

Voor informatie over de openbare vergaderingen kunt u terecht bij het Informatiecentrum provincie Fryslân, Tweebaksmarkt 52 Leeuwarden. Tel. 058- 292 55 24

U kunt de stukken raadplegen op deze site. Wilt u van ons bericht, als er nieuwe stukken beschikbaar zijn op internet? Geef uw e-mailadres dan even door via (provincie@fryslan.nl).