Gemeente Middelburg

Afdeling Communicatie

Postbus 6000

4330 LA Middelburg

tel. 0118-675450

fax 0118-675452

P E R S B E R I C H T

Unieke verplaatsing

Middelburgs seinhuis

Het monumentale Middelburgse seinhuis wordt in de nacht van 24 op 25 januari in zijn geheel in het ruim van een binnenvaartschip in het Kanaal door Walcheren gezet en naar Goes gevaren. De stichting Stoomtrein Goes Borsele (SGB) gaat het seinhuis gebruiken in haar spoorwegmuseum.
In verband met de veiligheid wordt de Kanaalweg tijdens de werkzaamheden deze nacht voor al het verkeer afgesloten tussen 21.00 uur en 06.00 uur. Het verkeer wordt met wegomleidingen omgeleid.
Het seinhuis is inmiddels voorzien van een betonnen 'kraag'. Daaraan zijn hijsogen bevestigd, zodat een kraan het seinhuis kan verplaatsen. Voorafgaand aan de verplaatsing vindt op maandag 22 januari om 15.00 uur een persbijeenkomst plaats in het Stadhuis van Middelburg. Daarbij zullen aanwezig zijn projectwethouder Stationsgebied de heer Bruinooge, de heer Ronald Smits van de SGB en vertegenwoordigers van de bedrijven die de verplaatsing en het transport van het seinhuis verzorgen. Gezamenlijk zullen zij in woord en beeld uitleg geven over het hoe en waarom van de verplaatsing van het seinhuis.

Ook aan de heer Van Wallenburg (stichting Vrienden van Middelburg) en de heer Schild (projectleider Stationsgebied)zullen aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.