Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 23-01-2001 3e persbericht 23 januari 2001

Berichten uit de regio

Deurne: Dode bij frontale botsing
Bij een aanrijding op de Langstraat is dinsdag om 17.20 uur de 38-jarige Wijnandus Meeuwsen uit Deurne om het leven gekomen. De man reed in een personenauto. Hij kwam met deze auto frontaal in botsing met een tegenligger, een bestelauto die bestuurd werd door een 45-jarige man uit Oostrum. De man uit Deurne, die op slag dood was, raakte bekneld en het stoffelijk overschot is door de brandweer uit het wrak gehaald. De bestuurder van de bestelauto raakte gewond, hij is met verwondingen aan de ribben in het Elkerliekziekenhuis in Helmond opgenomen. Volgens een getuige is de man uit Deurne door onbekende oorzaak op de linkerweghelft terechtgekomen. De Langstraat is een rechte weg en op de plaats van het ongeval is een flauwe bocht.

Eindhoven: Portemonnee uit hand gerukt
Bij een 31-jarige Eindhovense vrouw is dinsdag rond 13.00 uur haar portemonnee uit haar hand gerukt. De vrouw stond op de Zeelsterstraat bij een pinautomaat op haar beurt te wachten. Ze had haar portemonnee in de hand. Een ongeveer 20-jarige man naderde haar van achter en rukte de portemonnee uit haar hand. Er zaten fl. 20,= en een bankpasje in.

Eindhoven: Tasjesroof
Dinsdag om 15.30 uur is op de Willem van Kesselstraat een 72-jarige Eindhovense vrouw van haar handtas beroofd. De vrouw liep over de Willem van Kesselstraat toen zij van achteren een duw kreeg. Meteen werd haar handtas uit haar hand gerukt. Een jongen rende met haar tas weg in de richting van de Barrierweg. In de tas zat een portemonnee met ongeveer fl. 25,=.

Eindhoven: Vrouw licht gewond bij kop-staartbotsing Een 45-jarige Eindhovense vrouw is dinsdag om 17.40 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. De vrouw reed in een personenauto in de richting van het Winkelcentrum Woensel. Voor haar reed een 40-jarige Eindhovenaar met zijn personenauto. Deze laatste moest remmen voor een rij autos die stond te wachten voor het rode verkeerslicht bij de Winston Churchilllaan. De Eindhovense vrouw merkte dat te laat op en reed tegen de achterkant van de auto voor haar. Zij had pijn in nek en schouders. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Helmond: Onder invloed
Op de Marktstraat is dinsdag om 16.05 uur een 33-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man had gedronken en blies op het bureau ruim 1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Laptop gestolen
Vanuit een kantoor aan de Panovenweg is dinsdag tussen 11.15 en 11.45 uur een laptop met een waarde van fl. 4.000,= gestolen. Het kantoor maakt deel uit van een gebouw waar meerdere bedrijven gehuisvest zijn. De computer is vermoedelijk gestolen toen het personeelslid even het kantoor had verlaten en de deur niet had afgesloten.

Helmond: Greep in de kassa
Een ongeveer 35 jaar oude man heeft dinsdag rond 16.15 uur bij een eetgelegenheid aan de Steenweg een greep in de kassa gedaan. Een personeelslid had de man een pakje shag verkocht waarna de man aan de gokautomaat plaats nam. Het personeelslid ging even naar de keuken achter de zaak. Zij hoorde even later het belletje van de kassa. Toen zij keek zag ze de man over de toonbank hangen en geld uit de kassa wegnemen. Hij rende de zaak uit. Er bleek ruim fl. 600,= uit de kassa verdwenen te zijn.

Best: Vijf gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de A2 onder Best zijn vijf personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen bij een personenauto die bestuurd werd door een 48-jarige Eindhovenaar een wiel afliep. Hij kwam tot stilstand aan de rechterzijde van de weg en de bestuurder stapte uit om het andere verkeer te waarschuwen omdat hij half op de rijbaan stond. Een 33-jarige Helmondse bestuurder van een personenauto zag dat en begon te remmen. Hij kwam tegen de benen van de Eindhovenaar tot stilstand. De Helmonder en zijn 26-jarige vrouw bleven in hun auto zitten en belden de politie. Maar zij werden meteen van achter aangereden door een personenauto met een 57-jarige man uit Boxtel achter het stuur. Daar reed weer een 78-jarige vrouw uit Vianen met haar auto tegenaan. Alle autos werden totaal vernield. De weg is tot 12.50 uur afgezet geweest voor opruimwerkzaamheden. De vijf licht gewonden, voornamelijk nekklachten, zijn naar het Catharinaziekenhuis en het St. Annaziekenhuis gebracht.

Beek en Donk: Bromfietscontrole
Dinsdag is op de Lieshoutseweg en de Gemertseweg een bromfietscontrole gehouden. Er zijn negen bekeuringen uitgeschreven. Driemaal rijden zonder helm, vijfmaal te hoog vermogen en eenmaal voor het rijden over de weg in plaats van over het (brom)fietspad.

Veldhoven: Inbraak bij frietzaak
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bij een frietzaak aan de Dorpstraat. Er is op de achterplaats een koelkast opengebroken. Uit de koelkast zijn een mayonaisedispenser, een emmer met 60 eieren en een emmer met huzarensalade gestolen. De dispenser is later teruggevonden, maar deze is onbruikbaar doordat er zwarte lak in is gespoten.