Nederland-Mobiel

PERSBERICHT

Nederland-Mobiel klaagt het CDA aan wegens het plegen van zetelroof, ten koste van de politieke partij Nederland-Mobiel.

Het CDA heeft, op een oneigelijke manier, een zetel verworven in de Provinciale Staten van Limburg door een verbinding aan te gaan met Jo Spätgens, ex-vice voorzitter van Nederland-Mobiel. Jo ontpopte zich in onze partij als een persoon die zich beweegt "rechts van het midden." Onze partij wil echter duidelijk een neutrale koers voorstaan in de politiek van Nederland. Hierdoor kon Jo zich niet handhaven in onze partij. Na een klein meningsverschil vertrok Jo uit onze partij en nam onze kiezers in Limburg met zich mee en behield zijn zetel, op eigen titel, in de Provinciale Staten. Dit was een tegenvaller voor Nederland-Mobiel.

Na zijn vertrek in november 1999 ging Jo aan het leuren met zijn Statenzetel en onze kiezers, bij politieke partijen in de provincie Limburg. Eerst klopte hij aan bij de "Ouderen Unie", maar deze partij was te klein voor hem. Toen ging hij het proberen bij de VVD, maar die hielden de boot af. Het CDA heeft Jo Spätgens uiteindelijk met open armen ontvangen als Statenlid en gelijk onze 7.324 kiezers binnen gehaald. Op deze wijze heeft het CDA in Limburg zijn zetelaantal vergroot van 23 naar 24 zetels en de kiezers van Nederland-Mobiel ingelijfd.

Opvallend is dat de CDA wel boos is dat Jaques De Milliano zijn zetel in de 2e Kamer weer opeist en het zetelroof noemt, maar er niet voor terugdeinst ditzelfde te doen met onze zetel in de Provinciale Staten in Limburg, door Jo Spätgens binnen te halen.

Namens het Hoofdbestuur van Nederland-Mobiel

De voorzitster

L. Voskamp