Politiebericht Flevoland: gehele regio 24-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Ongeoorloofd op motorfiets
ZEEWOLDE Surveillerende agenten hebben gistermiddag op de Giek een 13-jarige jongen aan de kant gezet die op de motorfiets van zijn vader bleek te rijden. De jongen droeg ook geen helm en reed onverzekerd. Hij heeft voor deze twee feiten en voor het feit dat hij als 13-jarige een voertuig bestuurde waarvoor hij 18 moet zijn, in het totaal drie bonnen gekregen.

Onder invloed
URK Afgelopen nacht werd op de Ransuil een 35-jarige automobilist uit Urk gecontroleerd die net iets te veel gedronken bleek te hebben. Bij de ademanalyse op het politiebureau kwam hij op 0,6 promille. Hij heeft een rijverbod van een uur gekregen en weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Roodlichtcontrole
ALMERE Agenten hebben gisterochtend op de kruising van de Cinemadreef met de Landdrostdreef een roodlichtcontrole gehouden. Dertien automobilisten hebben een bekeuring van 180,= gekregen voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Gewonde bij eenzijdige aanrijding
ALMERE Nadat een 32-jarige automobilist uit Almere gisterochtend in een bocht op de Spoordreef in een slip raakte, kwam hij met zijn auto in de middenberm tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De brandweer heeft de man bevrijd uit zijn auto, waarna hij, met bij de politie onbekende verwondingen, per ambulance is overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zijn auto is afgesleept.

Overval videotheek
ALMERE Twee onbekende mannen hebben gisteravond een videotheek aan de Salsaweg overvallen. Onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek hebben ze de aanwezige medewerker gedwongen de inhoud van de kassa te overhandigen en zijn er te voet vandoor gegaan. In de winkel waren geen klanten aanwezig; niemand raakte gewond. De politie stelt een onderzoek in.