Politiebericht Groningen: Diverse 24-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 24 januari 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: man aangehouden voor beroving
Een 41-jarige Stadjer is gisteravond aangehouden omdat hij op de Nieuwstad een 20-jarige vrouw had beroofd van 200 gulden. De vrouw is daarbij bedreigd met een mes. De politie trof de man kort na de beroving in de omgeving aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: vrouw gewond bij botsing; bloedproef afgenomen Een 41-jarige inwoonster van Groningen is gisteravond gewond geraakt nadat ze op de Leeuwenburgstraat in Groningen met haar auto tegen een straatbank was gebotst. Ze is met letsel aan het gezicht voor nadere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de vrouw gedronken had is bij haar bloed afgenomen voor nader onderzoek. Haar rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: dronken man op station
Een 41-jarige inwoner van Groningen is gisteravond op het perron van het Hoofdstation van de NS aangehouden omdat hij dronken op de grond lag. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Oude Pekela: hoestbui oorzaak ongeval
Doordat een 62-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela op de Feiko Clockstraat in Oude Pekela een hevige hoestbui kreeg en op de verkeerde weghelft kwam botste hij frontaal op een 34-jarige plaatsgenoot. De aangereden auto vloog als gevolg van de botsing achter uit het Pekelderdiep in. De bestuurder opende direct zijn autoraam en zette zijn 3-jarig dochtertje op het ijs waar de 62-jarige man die inmiddels uit zijn auto was gekomen en het water in was gegaan het meisje van het ijs pakte. De te water geraakte bestuurder kon zelf de auto uitkomen en de onfortuinlijken werden door buurtbewoners opgevangen. De man en zijn dochtertje zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen werden afgesleept.

Winschoten: zeven overtredingen voor 15-jarige jongen Een 15-jarige jongen uit Winschoten werd dinsdagavond gecontroleerd toen hij op een brommer op de Langestraat reed. Een waslijst aan overtredingen werd geconstateerd. Behalve dat de jongen gezien zijn leeftij niet gerechtigd is een brommer te besturen en geen certificaat heeft bleek de brommer niet verzekerd. Aan de brommer zelf werden de volgende mankementen vastgesteld; geen verlichting, geen gele plaat en geen voorrem. Daarbij kwam tot slot nog dat de jongen zonder helm op reed. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

De Wilp: rijden onder invloed
Op het Plantsoen in de Wilp werd dinsdagnacht een 50-jarige automobilist uit die plaats gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1,05 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Boven Pekela: controle autogordels
Op de Tilstraat in Boven Pekela werd dinsdagmiddag 20 automobilisten gecontroleerd op het dragen van autogordels. Vijf bestuurders droegen geen gordel en kregen een boete.

Groningen: twee verdachten aangehouden in zaak dode man Florakade Het Recherchebijstandsteam dat de dood onderzoekt van een 41-jarige man die op 4 januari in een flatwoning aan de Florakade werd aangetroffen heeft twee verdachten aangehouden. Een van de verdachten is de 39-jarige bewoner van de flatwoning aan de Florakade. De andere verdachte is een 51-jarige man uit de stad Groningen. De mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van het 41-jarige slachtoffer. Beide verdachten zitten vast voor nader verhoor en onderzoek. De doodsoorzaak van het slachtoffer is nog niet bekend omdat de uitslagen van het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) nog niet binnen zijn. Het onderzoek is niet afgesloten en het rechercheteam is volop bezig met het onderzoek.

Inlichtingen, afdeling Communicatie. 0900 - 8844