Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.10 uur
Auto in sloot

LINSCHOTEN Op dinsdag 23 januari is een auto van de weg geraakt en in de sloot beland.

Omstreeks 12.50 uur reed een 24-jarige automobiliste uit Maarssen over de M.A. Reinaldaweg, komende vanuit de richting van Montfoort en gaande in de richting van Linschoten. Ongeveer 250 meter voor de rotonde bij Linschoten raakte het rechtervoorwiel van haar auto in de berm. Hierdoor verloor zij de controle over haar auto, reed een verkeersbord in de berm plat en kwam met haar auto in een leegstaande sloot tot stilstand.

De automobiliste kon uit eigen kracht uit haar auto klimmen en is opgevangen door een omwonende. Zij raakte niet gewond.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag 23 januari een verkeerscontrole gehouden op de Maarssenbroekseslag.

Negen automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet hebben van een geldige APK en één voor een niet functionerende losbreekreminrichting van zijn aanhangwagen.

Laserguncontrole

ABCOUDE De politie heeft op dinsdag 23 januari met de lasergun een snelheidscontrole gehouden.

Deze controle vond tussen 13.30 uur en 14.45 uur op de Burgemeester des Tombeweg plaats. Dertien automobilisten werden bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u., terwijl daar 50 km/u. de maximumsnelheid is.

Tevens werden tien automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Grote bromfietscontrole

MIJDRECHT / AMSTELHOEK / VINKEVEEN De politie heeft in de voornoemde plaatsen een uitgebreide bromfietscontrole gehouden. Deze vond plaats in samenwerking met het regionale Scooterteam.

De te controleren brom- en snorfietsen werden door politiemotorrijders naar de controleplaatsen op de Rondweg in Mijdrecht, de Mijdrechtse Zuwe in Amstelhoek en de Mijdrechtsedwarsweg in Vinkeveen geleid. Er werden in totaal 46 voertuigen uitgebreid gecontroleerd.

De controle had het volgende resultaat:
19 bekeuringen voor een opgevoerde bromfiets, 3 voor het niet voeren van een gele/oranje plaat, 1 voor het niet dragen van een helm, 1 voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en nog 21 voor diverse andere overtredingen. Bij 2 brommers werd de uitlaat gedemonteerd, 1 bromfiets werd in beslag genomen voor een vals framenummer en 1 bromfietser deed afstand van zijn bromfiets die in zeer slechte staat verkeerde.

De controle wordt door de politie als zeer geslaagd beschouwd en zal in de toekomst zeker worden herhaald.

Alcoholcontrole
HARMELEN De politie heeft op woensdag 24 januari een alcoholcontrole gehouden.

Deze controle vond tussen 0.00 uur en 02.00 uur plaats op de Dorpsstraat. Van de 25 gecontrleerde automobilisten bleken er twee teveel te hebben gedronken.

Omstreeks 00.20 uur werd een 56-jarige automobilist uit Harmelen aangehouden. Hij blies op straat een `A`(alarm), hetgeen betekent dat hij teveel had gedronken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Woerden. Op het bureau blies de man 410 ug/l. (1,05 promille). De man kreeg een bekeuring van f700,- en een rijverbod van 3 uur.

Omstreeks 01.55 uur werd een 33-jarige automobilist uit Harmelen aangehouden. Bij de controle blies hij een `A`(alarm). Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Woerden. Daar blies de man 450 ug/l. (1,15 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.