Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.30 uur
Agressie in het verkeer

ZEIST Gistermiddag heeft een verkeersconflict tussen 2 mannen tot een mishandeling geleid op de Antonlaan. Een 62-jarige automobilist uit Zeist gaf aan kort daarvoor gehinderd te worden door een 19-jarige man uit Zeist op de Meester de Klerkstraat. Nadat de 62-jarige automobilist uiteindelijk de auto van de 19-jarige man kon passeren, reed deze 19-jarige man weer achter de 62-jarige man aan. Hierop parkeerde hij zijn auto naast die van de 62-jarige man op de Antonlaan. De 19-jarige verdachte stapte uit en begon de 62-jarige man te slaan. Toen de politie kwam waren de partijen alweer gekalmeerd.

Omdat er in eerste instantie geen getuigen waren en de partijen elkaar tegenspraken, besloot de politie de informatie vast te leggen. Er werd nog geen aangifte gedaan. Diverse getuigen hebben zich later gemeld met het verhaal dat de 19-jarige man daadwerkelijk de verdachte was van de mishandeling. Hierop werd de 62-jarige man alsnog gevraagd aangifte te doen. De politie zal de 19-jarige man, waarvan de identiteit bekend is, aanhouden.

Lasershield in beslag genomen

ZEIST Tijdens een snelheidscontrole met de Lasergun op de Waterigeweg werd een verboden lasershield aangetroffen in een auto van een 47-jarige man uit Zeist. De surveillerende politiemedewerkers zagen tijdens de controle dat de lasergun stoorde. De bestuurster werd gevraagd te stoppen.

Toen de politie in de auto keek troffen zij ze de zogenaamde lasershield aan. De lasershield ter waarde van 1000,- werd vervolgens op het bureau gedemonteerd en in beslag genomen. De bestuurder kreeg een dagvaarding mee naar huis met een schikkingsvoorstel van 500,-.

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Gistermiddag en -avond werden 2 personen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Op de hoofdstraat zagen surveillerende agenten gistermiddag een 24-jarige man uit Driebergen/Rijsenburg zonder helm op een brommer rijden. Na een blaasanalyse bleek de man met 0,54 promille te hebben gereden. Hij kreeg een bekeuring van 160,- en een rijverbod van 1 uur.

Op de Loolaan werd vannacht een 34-jarige man uit Drieberen/Rijsenburg in zijn personenauto aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse met 0,80 promille te hebben gereden. Hij heeft een boete van 410,- ontvangen en een rijverbod van 2 uur.