Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.40 uur
Man biedt politie gestolen fiets aan

UTRECHT Dinsdagmiddag surveilleerde twee agenten in burger in de omgeving van het Vredenburg. Een van de agenten werd aangesproken door een 25-jarige man uit Utrecht die op zijn fiets langsreed. De man bood de fiets te koop aan.

De agent legitimeerde zich en vertelde de verdachte dat hij was aangehouden. De 25-jarige dief schrok enorm, gooide de gestolen fiets tegen de agent aan en vluchtte. De agent zette de achtervolging in. De man rende over de markt en gooide op zijn vluchtweg diverse kramen en stellingen om. Uiteindelijk lukte het de agent met assistentie van zijn collega de fietsendief aan te houden en over te brengen naar het bureau.

Oproep getuigen

UTRECHT Op maandagavond 22 januari is een 20-jarige verdachte aangehouden op verdenking van het plegen van een beroving eerder die middag. Hierbij werd een 18-jarige man uit Opheusden door een aantal jongens beroofd van zijn portemonnee nadat hij goederen had afgeleverd op de Zwanenvechtlaan. Toen de berovers er rennend vandoor gingen, achtervolgde de 18-jarige man de jongens door steegjes en achterpaden, nabij de Zwanenvechtlaan. Hij kon de jongens echter niet meer achterhalen. Toen de man terugliep naar zijn auto kwam hij een onbekende vrouw op een fiets tegen. Naast haar fietste een klein meisje. De vrouw gaf aan dat zij over de daders meer informatie had, maar zij fietste door, terwijl de man de politie belde. De politie wil graag in contact komen met deze vrouw. Zij kan hiervoor contact opnemen met team Robuust: tel. 030-2396555.

Verkeerscontroles rondom automarkt

UTRECHT - Tijdens de wekelijkse automarkt heeft de politie op een aantal wegen rondom de markt verkeerscontroles uitgevoerd. Op de Sartreweg, de Voorveldselaan en de Biltse Rading werden in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven.

De bekeuringen werden onder andere uitgeschreven voor: het niet dragen van de autogordel, een vervallen APK, het onverzekerd rijden, gladde banden, het rijden zonder rijbewijs en het voeren van een mistlicht. Tijdens de controles werden twee mensen aangehouden. Een man stond gesignaleerd en een tweede was illegaal in Nederland.

Vrouw aangehouden voor stelen kleding

UTRECHT Bij een kledingzaak aan de Zamenhofdreef werd dinsdagmiddag door de bewakingsdienst een 33-jarige vrouw aangehouden voor het stelen van kleding.

De vrouw werd betrapt toen zij de winkel wilde verlaten met een aantal kledingstukken ter waarde van enkele honderden gulden. De bewakingsdienst had de vrouw door en hield haar buiten de winkel aan. De 33-jarige Utrechtse werd overgedragen aan de politie en ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontroles
UTRECHT Op de Blauwkapelseweg werd dinsdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen half twee en kwart voor drie passeerden 664 voertuigen de radarwagen. In totaal kregen 31 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. Een bestuurder reed met bijna 80 km/u langs de controlepost.

Tussen kwart over twaalf en kwart over twee werd ook gecontroleerd op de Albert Schweitzerdreef. Hier kregen van de 2006 gecontroleerde voertuigen 41 een bekeuring. Op de Albert Schweitzerdreef geldt een maximum snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.

Beroving
UTRECHT Op de Bilderdijkstraat kwam dinsdagmiddag een 29-jarige man uit Utrecht wild zwaaiend in de richting van surveillerende agenten lopen. Voor de man reed een scooter met twee mannen erop. De passagier had een zwarte tas in zijn hand. De agenten herkende de bestuurder van de scooter als een 18-jarige man uit Utrecht.

Bij het zien van de politie probeerde de verdachten te vluchten en reden de richting van het Wolff en Dekenplein. De agenten zette de achtervolging in. Na een stuurfout vielen de mannen met de scooter op de grond en zette de vlucht lopend voort.

De politie zag geen kans meer de mannen te achterhalen. Omdat de identiteit van één van de mannen bij de politie bekend is, zal bij aantreffen de man alsnog worden aangehouden.