Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmorgen
10:13 woensdag 24 januari 2001

Dirk Neef, 0522 - 274015

Overstekende fietser gewond

RODEN. Een 16 jr. fietser raakte dinsdagmiddag gewond bij een verkeersongeval op de Brink in zijn woonplaats Roden. Hij reed vanaf de stoep, tussen stilstaande autos door, de rijbaan op. Een naderende personenauto, bestuurd door een 46 jr. man uit Norg, zag de fietser te laat en reed hem aan. De jongen werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Man onder trein

ASSEN. Een nog onbekende man is dinsdagavond om het leven gekomen bij een treinongeval tussen Hooghalen en Assen. Op een onbewaakte spoorwegovergang in een zandweg bij Graswijk werd de man gegrepen oor een trein. Hij overleed ter plaatse. De man was te voet. Hij had geen identiteitspapieren bij zich. De politie houdt sterk rekening met suïcide. Door het ongeval ondervond het treinverkeer tussen Groningen en Zwolle enige tijd vertraging.


*
Rijbewijs kwijt

ZUIDWOLDE. Een 21 jr. man uit Zuidwolde in zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Hij werd in de nacht van dinsdag op woensdag op De Vennen in woonplaats aangehouden door de politie. Hij reed onder invloed in een auto. Uit de ademanalyse kwam een alcoholgehalte naar voren van 1,4 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


*
Koude dief

ASSEN. In de nacht van dinsdag op woensdag is in het Zwin in Assen uit een bestelauto een elektrische stoelverwarming gestolen. De eigenaresse ontdekte woensdagmorgen dat een ruit van haar auto vernield was en dat de (losse) verwarming was verdwenen.


*
Snelkraak

MEPPEL. Voor de vierde keer in een ruim een maand tijd is een fotozaak aan het Kerkplein in Meppel het doelwit geweest van snelkrakers. In de nacht van dinsdag op woensdag werd de voordeur van de winkel opengebroken en werden een dertigtal cameras gestolen waaronder meerdere digitale cameras. De waarde is nog niet bekend. Op 9 januari gebeurde hetzelfde en een nacht later bleef het, net als op 19 december vorig jaar, bij een poging.


*
Schuur afgebrand

ZUIDWOLDE. Dinsdagmorgen tegen 05.00 uur ontdekte een bewoner van de Meppelerweg in Zuidwolde dat een schuur/werkplaats van zijn buren in brand stond. De brandweer bluste de brand. De schuur ging verloren. Voor zover bekend zat er niet veel van waarde in de schuur. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe