Text 100 BV benoemt Senior Consultants
voor de Benelux

Amsterdam, 24 januari 2000 - Text 100 BV heeft zijn consultancy team in de Benelux uitgebreid om klanten in de technologiesector nog beter van dienst te kunnen zijn.

Sinéad Hewson (voormalig Directeur van Edelman Dublin) staat aan het hoofd van het B2B team en heeft als belangrijkste taak de strategische consultancy services van het bedrijf verder te ontwikkelen. Zij is afkomstig van Edelman in Dublin waar ze verantwoordelijk was voor de oprichting van de New Youth Communications Divisie. Gemma Robertson, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, treedt in dienst als Senior Account Manager.

Jurn Hageman, General Manager van Text 100 BV, licht een en ander als volgt toe: "Het karakter van de technologie-industrie in Nederland is aan het veranderen. Bedrijven consolideren hun activiteiten en vragen om een dienstverlening op communicatiegebied die meer op strategie gericht is dan op pure mediabetrekkingen." Text 100 BV heeft een groot aantal specifieke vormen van dienstverlening ontwikkeld om aan de behoeften van de klanten in Benelux te kunnen voldoen.

Text 100 BV is al zes jaar in Nederland werkzaam en wordt algemeen erkend als hét toonaangevende public relations adviesbureau op het gebied van de informatietechnologie in Nederland. Het team van 12 consultants bestaat uit Nederlandstalige, Engelstalige en Franstalige consultants. Tot de klanten behoren onder meer Adobe, Creative Labs, Agency.com, e-Bookers, Stratus en Shell Geo-Star.

Hageman vervolgt: "Op dit moment maakt de Nederlandse markt een sterke ontwikkeling door. Bedrijven en organisaties steken steeds meer middelen in public relations programma's die moeten zorgen voor toegevoegde waarde en betere resultaten op de lange termijn. De laatste zes maanden zijn we bezig geweest om de juiste mensen binnen te halen om op die manier het productaanbod van Text 100 voor de Benelux te verbeteren.

Ons doel als marktleider in onze sector is het continu blijven vernieuwen. Dit doen we door de inzet van gespecialiseerde knowhow en onze absolute 'commitment' wat betreft het leveren van kwaliteit en 'best practice' werkwijzen. Dit is per slot van rekening precies datgene waarvoor wij als Text 100 staan. Deze meer open en agressievere benadering van communicatiestrategieën betekent dat senior consultants in Europa aangetrokken worden door de uitdaging om te kunnen werken in een zich continu ontwikkelende Nederlandse markt."
Over Text 100 International
Text 100 International is een van de grootste onafhankelijke public relations adviesbureaus voor de technologiesector ter wereld. Het bedrijf beschikt over 25 kantoren verspreid over Europa, Noord-Amerika, India, Afrika, het Verre Oosten en de Pacific regio en is de grootste en voornaamste merknaam binnen de OneMonday Groep. Naast toonaangevende bedrijven binnen de industrie, zoals BT, Compaq Computer Corporation, Motorola Inc., SAP, en Xerox Corporation, mag het bedrijf ook nieuwe opkomende technologiebedrijven, zoals Amazon.com, eCharge Corporation, Excite@Home, InfoSpace Inc. en Virginbiz.net tot zijn klanten rekenen. Bezoek voor meer informatie over Text 100 www.text100.com.

Einde

Neem voor meer informatie contact op met Text 100 BV: Dennis Doodeman / Sinead Hewson
Tel: +31 20 5304345 / +31 20 5304342
dennisd@text100.nl / sineadh@text100.nl

Sinéad Hewson, Senior Account Director staat aan het hoofd van het B2B team in Text 100 BV en trad tegen het einde van 2000 bij het bedrijf in dienst. Voordien vervulde zij drie jaar lang de functie van Directeur bij Edelman Public Relations, Dublin en richtte de jeugd marketing divisie binnen het bedrijf op.

Zij heeft als bedrijfsdirecteur tijdens de afgelopen tien jaar bij een aantal van Ierland's toonaangevende communicatie-adviesbureaus gewerkt ten behoeve van een grote verscheidenheid van nationale en internationale klanten. Voordat ze de overstap naar PR maakte, werkte ze als verpleegster in Australië en Ierland.

In haar functie in Amsterdam maakt zij deel uit van het management team alwaar zij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van nieuwe services voor bestaande en toekomstige klanten. Op dit moment adviseert zij Stratus, Delano en Agency.com.

Sinéad maakt deel uit van het Public Relations Institute in Ierland waar zij gedurende vier jaar de 'Chair of Education' positie vervulde. In deze functie was zij verantwoordelijk voor de kwaliteit en het onderhouden van opleidingsnormen in de public relations industrie in Ierland. Zij heeft een aantal industrieprijzen gewonnen voor 'best practices', waarvan de PRCA prijs voor het door haar gevoerde crisismanagement voor McDonald's in Ierland ten tijde van de BSE crisis. Op Europees niveau is zij directeur van het European Institute of Women's Health waarbij zij haar werkzaamheden richt op het ontwikkelen van methoden om de sociale en gezondheidspolitiek in Europa te beïnvloeden.
Gemma Robertson, Senior Account Manager in de business-to-business divisie van Text 100 Amsterdam is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk waar ze als freelance consultant werkte bij The Euro PR Group, voor B2B klanten zoals Arthur D. Little, RateXchange, NEC and c-quential. Daarvoor werkte Gemma bij Write Image als Account Manager voor IT klanten binnen de financiële dienstverleningssector, waaronder TIBCO Software, CR2, Calleo en Eontec. Bij Paragon/GolinHarris was zij betrokken bij een uiteenlopend aantal B2B en consumentencampagnes waaronder: Samsung Electronics, Energizer, Deutsche Post IMS, DraftWorldwide en de National Disability Council. Daarnaast beschikt zij over een uitgebreide ervaring op consumenten PR gebied voor een groot aantal klanten, zoals: Courtaulds European Fibres, Fila sports & fashion, Liz Claiborne Europe, Samsonite, Sainsbury's Homebase and Cadbury's Highlights. Op dit moment werkt Gemma voor Text 100 BV met en voor Viewlocity, Ebookers.nl en Active ISP.