Gemeente Emmen



Persbericht: Rapportage vuurwerkcontroles 2000, 24 januari 2001

Rapportage vuurwerkcontroles 2000

Net als in voorgaande jaren heeft de gemeente in samenwerking met de politie, tijdens de vuurwerkverkoopdagen op 28, 29 en 30 december 2000, streng toegezien op de opslag en verkoop van consumentenvuurwerk in de gemeente. De helft van de in totaal 63 geregistreerde vuurwerkverkooppunten zijn gecontroleerd op de naleving van de voorschriften die voor opslag, uitstalling, het herverpakken en ompakken en de verkoop gelden (zoals gesteld in het 'Besluit opslag vuurwerk milieubeheer' en de vergunning(-en) in het kader van de 'Wet milieubeheer'). Bij vijf verkooppunten zijn gebreken geconstateerd (zie bijgevoegde rapportage) die men direct ongedaan heeft laten maken.

Standaard vinden ieder jaar, tijdens de vuurwerkverkoopdagen, controles binnen de gemeente plaats. Hierbij worden alle nieuwe verkooppunten en verkooppunten die om uitbreiding hebben gevraagd, bezocht. Daarnaast worden de verkooppunten gecontroleerd waar relatief grotere hoeveelheden worden opgeslagen evenals de verkooppunten waar in het verleden gebreken zijn geconstateerd. Bij nieuwe verkooppunten vindt tevens in de periode voorafgaande aan de verkoop een controle plaats waarbij de vuurwerkkluis en de brandwerende-en brandblusmiddelen worden gecontroleerd. Ook is gelet op de verkoop aan minderjarigen en de verkoop van illegaal vuurwerk. Indien er nieuwe regelgeving vanuit het ministerie van VROM zal komen worden alle afgegeven vergunningen aan deze nieuwe regelgeving getoetst.

Carbid

Afgelopen jaarwisseling is er een aantal klachten binnengekomen over het schieten met carbid nabij woningen en over het carbid-kanon in Barger-Oosterveld. De gemeente zal met aanvullende maatregelen komen om deze overlast te beperken. Gedacht wordt bijvoorbeeld aan het stellen van een maximum inhoudsmaat (standaard-melkbus) en een verplichte schietrichting (van woonbebouwing af).



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen