Vereniging FME-CWM

Nieuws
In het januarinummer van Metalektro Profiel: 'De nieuwe werknemer'.

' Bedrijfsleven heeft liever vacature dan WAO'er in dienst' Volgens Hans de Vries - voorzitter van FNV-Bondgenoten - benut het bedrijfsleven het aanwezige arbeidspotentieel in Nederland niet voldoende. Werkgevers denken volgens hem alleen aan de korte termijn. Als voorbeeld noemt hij het invliegen van buitenlandse werknemers. "De maatschappelijke kosten daarvan - huisvesting, medische zorg en gezinshereniging - worden op de samenleving afgewenteld."

'Even investeren en je haalt als werkgever goud binnen' UAF Job Support is een onafhankelijke organisatie die werk zoekt en vindt voor honderden hoog opgeleide vluchtelingen. De coördinatie is in handen van de zeer gedreven Wies Kalsbeek: "Met hoog opgeleide vluchtelingen haal je als werkgever gemotiveerde, loyale en talentvolle mensen in huis".

Krasse knarren overtuigen bedrijfsleven
TopSenior is het enige werving en selectiebureau in Nederland dat zich exclusief richt op senioren. Oprichter van het bureau is Eva Meenhorst. Zij is overtuigd van de kwaliteiten van 'haar' ouderen. "De senioren in ons bestand zijn gemotiveerd, loyaal en ze beschikken stuk voor stuk over een schat aan ervaring."

'Medewerkers moeten de kans krijgen zichzelf waar te maken' Machinefabriek Van Zetten heeft een multicultureel personeelsbestand met evenveel allochtone als autochtone werknemers. De Haagse organisatie kreeg enige tijd geleden een prijs voor haar goede personeelsbeleid. Jagnarain Kalisingh, algemeen directeur, heeft zijn deur dan ook altijd openstaan voor het personeel.

Naast het thema 'De nieuwe werknemer' vindt u alle achtergronden en wetenswaardigheden over de metalektro-industrie.

Metalektro Profiel 01-01


Vereniging FME-CWM
Boerhaavelaan 40 Postbus 190 2700 AD Zoetermeer Telefoon (079) 353 11 00 Telefax (079) 353 13 65 E-mail com@fme.nl