Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 24-01-2001 Persberichten district Maastricht (14.15 uur/ JvK)

Maastricht, rechercheteam zoekt getuigen in België Het recherche bijstands team dat onderzoek doet naar de gewelddadige dood van een 24-jarige inwoner van Maastricht, zoekt ook over de grens naar getuigen van dit misdrijf. Met behulp van de Federale politie van Lanaken zullen er in Veldwezelt huis-aan-huis zogenaamde flyersworden verspreid. Veldwezelt is het eerste dorp over de grens met België en wordt via de Bilserbaan verbonden met Maastricht. De politie heeft inmiddels aanwijzingen dat het slachtoffer op zaterdag 20 februari 2001 in de vroege avonduren op de hoek van de Bilserbaan en de Koffiemolenweg heeft plaatsgevonden.
(De volledige tekst van de flyer kunt u raadplegen door op de politiepagina Limburg Zuid het woord opsporing aan te klikken.)

Margraten, verkeersborden.

De opzichter van de buitendienst van de gemeente Margraten heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal en vernieling van verkeersborden in Margraten en Mheer. Zeker 40 borden werden gedemonteerd, weggemaakt, vernield ofwel mogelijk bij wijze van grap- verwisseld. Het bondst werd het gemaakt in Mheer waar een nieuw bord uit de betonnen sokkel werd gekapt en vervolgens werd vernield. De onregelmatigheden met de verkeersborden vonden plaats in de periode van 1 tot 23 januari 2001. De politie stelt een onderzoek in.

Margraten/Valkenburg, radarcontroles
De politie van Valkenburg/Margraten heeft dinsdag diverse radarcontroles gehouden aan respectievelijk Broekhem en Vroenhof in Valkenburg een aan de Eijkerweg in Margraten. Daarbij passeerden in totaal 1693 voertuigen de radarwagen en werden 221 overtredingen vastgesteld. De hoogste snelheid werd gemeten op de Vroenhof (82 km/u) gevolgd door de Eijkerweg (79 km/u).

Maastricht, inbraken
Afgelopen nacht werd ingebroken in kantoren aan het Koningsplein en de Wilhelminasingel. In beide gevallen werd een ruit vernield om binnen te komen. Aan het Koningsplein verdween een laptop computer terwijl uit het kantoor aan de Wilhelminasingel een geldcassette verdween.