Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

http://www.minszw.nl

MIN SZW: Benoeming tweede bestuurder bij KLIQ

Nr. 2001/14
24 januari 2001

Benoeming tweede bestuurder bij KLIQ

Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de heer Ch.B. Aptroot benoemd tot tweede bestuurder van reïntegratiebedrijf KLIQ. Vorige week werd B. Le Blanc reeds tot bestuurder benoemd. Beide heren gaan bij KLIQ de privatisering afronden en zijn bij dit bedrijf verantwoordelijk voor de positionering op de reïntegratiemarkt. De benoeming blijkt uit een brief van minister Vermeend aan de Tweede Kamer.

In KLIQ zijn de reïntegratie-activiteiten van Arbeidsvoorziening ondergebracht. In de nieuwe organisatiestructuur voor de arbeidsbemiddeling en de sociale zekerheid (Structuur Uitvoering Werk en Inkomen, SUWI) heeft KLIQ samen met andere bedrijven de taak voor de reïntegratie te zorgen van moeilijk plaatsbare werkzoekenden en arbeidsgehandicapten.

De heer Aptroot is op dit moment lid van de Provinciale Staten van Zuid Holland. Van 1990 tot 1996 was hij wethouder financiën, economische zaken en sport en tevens loco-burgemeester van de gemeente Wassenaar. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groothandelsgebouwen N.V. en bestuurslid van de werkgeversorganisatie van groothandelaren in textiel. Tot eind 2000 was hij directeur van een distributiebedrijf en groothandel in Rotterdam en verantwoordelijk voor de vestigingen van dit bedrijf in Duitsland, Engeland, Frankrijk en België.

De bestuurders van KLIQ leggen rechtstreeks verantwoording af aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

24 jan 01 15:05