Telfort persbericht

Persberichten

Visie & Missie

Kerngegevens

Network Interfaces

Telfort splitst zich in twee bedrijven

Telfort past zich aan herstructurering moederbedrijf BT aan

Amsterdam, 24 januari 2001 - Telfort maakt vandaag bekend dat zij zich per 1 april 2001 zal opsplitsen in twee bedrijven, een mobiele operator en een leverancier van vaste telefoon-, data- en internetverbindingen.

De transitie van Telfort verloopt volgens dezelfde lijnen als de herstructurering van moederbedrijf British Telecommunications plc. De herstructurering past in de strategie van BT om de activiteiten in elk land beter aan te laten sluiten op de internationale lines of business.

Vanaf 1 april a.s. zal de mobiele organisatie van Telfort, die onder de naam Telfort doorgaat, zich richten op de nieuwste generatie van mobiele communicatie voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. Het nieuwe Telfort wordt onderdeel van BT Wireless, een vooraanstaande speler op de wereldmarkt met ruim 20 miljoen aansluitingen en een sterke positie in nieuwe technologieën zoals GPRS en UMTS. De leiding van het nieuwe Nederlandse mobiele bedrijf komt in handen van Ton aan de Stegge, de huidige CEO van Telfort.

De divisie van Telfort die zich bezighoudt met vaste verbindingen, zal vanaf 1 april 2001 onderdeel uitmaken van BT Ignite en ook onder deze naam actief zijn. De onderneming zal zich richten op breedband-IP, voice- en datacommunicatie voor zakelijk gebruik. Als onderdeel van het wereldwijde BT Ignite profiteert de Nederlandse vestiging van de sterke positie van deze organisatie in breedband-IP voor datacommunicatie en dienstverlening met toegevoegde waarde, zoals applicatieservices en webhosting. De leiding van de Nederlandse vestiging van BT Ignite komt in handen van Martin Slagmolen, de huidige CFO van Telfort.

Ton aan de Stegge, CEO van Telfort, toont zich een fervent voorstander van de splitsing: "Dit is geen halfslachtige maatregel. Voor Telfort is het duidelijk een positieve ontwikkeling omdat we hierdoor een stevige basis hebben van waaruit we onze marktpositie op specifieke terreinen kunnen versterken. Succes in de huidige telecomomgeving is afhankelijk van de toewijding en de kracht waarmee een bedrijf kan handelen. We zijn vol vertrouwen dat de transitie naar twee bedrijven rimpelloos zal verlopen."

In november vorig jaar maakte BT bekend in de tweede helft van 2001 maximaal 25 procent van BT Wireless naar de beurs te zullen brengen. BT Wireless is in dat kader wereldwijd verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle mobiele services en voor de lokale activiteiten in elk land. Eind 2001 zal BT ervoor gezorgd hebben dat BT Ignite, de BT-divisie voor breedband- en internetverbindingen, voorbereid is op een mogelijke beursgang.

De twee nieuwe ondernemingen die voortkomen uit Telfort blijven onderdeel van BT. De splitsing zal naar verwachting niet tot verlies van arbeidsplaatsen leiden.

Telfort is honderd procent eigendom van British Telecom. Het bedrijf is in Nederland aanbieder van nationale en internationale telecommunicatiediensten aan de zakelijke en consumentenmarkt. De 2000 Telfort-medewerkers stellen de klant in staat op vrijwel onbegrensde wijze en op uiteenlopende manieren spraak en data uit te wisselen. Deze uitwisseling maakt nieuwe transactievormen mogelijk en resulteert in een nieuwe 'e'-economie, waarin Telfort een prominente rol vertegenwoordigt. Onder haar klanten bevinden zich multinationals als de NS, ABN-AMRO, Unilever, Akzo Nobel, KPMG en BP. Inmiddels kozen al meer dan 900.000 particulieren voor de innovatieve producten en diensten van Telfort.

24-1-01

Terug >>>

Adresgegevens Telfort

DISCLAIMER COPYRIGHT TELFORT B.V. 2000