PERSBERICHT

COMMISSION JUNCTION VERSCHAFT //HOT-ORANGE.COM AFFILIATE MARKETING OPLOSSINGEN
Samenwerking met belangrijke affiliate-facilitator

Amsterdam, 24 januari 2001 - //hot-orange.com (www.hot-orange.com), het best bezochte online warenhuis van Nederland, is sinds kort aangesloten bij het affiliate marketing netwerk van het Amerikaanse Commission Junction. Dit bedrijf (www.cj.com) is marktleider op dit terrein. Het stelt e-tailers in de gelegenheid reclame voor hun producten en diensten te maken, op een pay-for-performance basis.

Met deze overeenkomst stelt //hot-orange.com haar banners en commerciële links ter beschikking aan het wereldwijde netwerk van Commission Junction, dat meer dan 385.000 affiliate content sites omvat. //hot-orange.com betaalt een provisie aan de deelnemende affiliate sites, die dankzij banners en buttons verkopen genereren voor //hot-orange.com. De effectiviteit van deze links kan //hot-orange.com meten door de real time web-based tracking- en rapportagemogelijkheden te gebruiken van Commission Junction. Dankzij deze relatie tussen //hot-orange.com en Commission Junction kunnen affiliate websites zich op e-commercegebied begeven, zonder dat ze zelf hoeven te investeren in e-commerce.

'Met de snelle groei van webverkopen in Nederland en het voortdurende succes van //hot-orange.com, zal het netwerk van Commission Junction de reikwijdte van //hot-orange.com enorm doen toenemen,' aldus algemeen directeur van Commission Junction, Allan Poot. '//hot-orange.com geeft onze content sites de mogelijkheid om de beste merkproducten aan te bieden aan hun bezoekers.'

Commission Junction's netwerk bestaat uit 190 internationale organisaties en bedrijven, waaronder het Europese ministerie van Financiën en Zappybabby in Nederland. Meer dan 120.000 van de content sites zijn internationale sites, waaronder Dot TV en Euroseek. De Amsterdamse vestiging van Commission Junction is sinds juni 2000 geopend.

Roel de Hoop, CEO van //hot-orange.com: 'Dankzij Commission Junction kunnen we een groot aantal affiliates bereiken met een eenvoudig toe te passen programma, dat uitbetaalt op basis van gerealiseerde omzet. Zo hoeft //hot-orange.com vooraf geen grote bedragen neer te leggen voor banneradvertenties. Daarentegen biedt //hot-orange.com affiliate websites een unieke shopping-service. Affiliates verdienen hiermee provisie, nadat de koop is gesloten. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met AltaVista Nederland. Kortom, een buitengewoon efficiënte manier om via internet te adverteren.' De Hoop vervolgt: 'Bij //hot-orange.com verwachten we een enorme groei in content en community sites. Dankzij de ervaring van Commission Junction kunnen we dit affiliate marketing programma snel, gemakkelijk en tegen relatief geringe kosten implementeren.'

Over Commission Junction
Commission Junction is marktleider in affiliate marketing oplossingen. Het bedrijf heeft geavanceerde affiliate marketing software getransformeerd in een goedkope en gemakkelijke web-based dienstverlening die voor een kant-en-klare oplossing zorgt. Commission Junction is hiermee een application service provider (ASP), die een netwerk omvat van meer dan 1.800 organisaties en 385.000 content sites, Hun dienstverlening omvat affiliate marketing, management, werving en administratieve dienstverlening à la carte, via het internet. Content sites plaatsen producten, advertenties en links direct in en rond hun content en verdienen hiermee provisie. Op deze manier krijgen online organisaties grotere reikwijdte, bouwen ze hun merk op en uit, stimuleren ze verkopen en verlagen ze de kosten om klanten te werven. Dit alles op basis van betaling per uiting. Commission Junction's netwerk omvat organisaties als Excite@Home, Ticketmaster Online-Citysearch en Capital One, en belangrijke content sites als Road Runner and weather.com. Commission Junction heeft 160 werknemers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Santa Barbara, Californië, met verkoopkantoren in San Francisco, New York, Tokio, Hong Kong, Oslo, London, Parijs en Amsterdam.

Over //hot-orange.com
//hot-orange.com voert een breed assortiment kwalitatief hoogstaande producten zoals woonartikelen, design, boeken, parfums, kleding, persoonlijke accessoires, cd's, dvd's, wijn, bloemen, speelgoed, computing en kunst. Door veel aandacht te besteden aan service, verpakking en een bijzonder assortiment onderscheidt dit online warenhuis zich van andere online winkels. Naast het direct verkopen aan consumenten richt het bedrijf zich ook op de business-to-employees (B2E) markt. //hot-orange.com verzorgt voor bedrijven speciale bedrijfswebwinkels, waarbij werknemers van de betrokken bedrijven in de gelegenheid worden gesteld om tijdens het werk hun producten, cadeaus en services te bestellen. Aandeelhouders van //hot-orange.com zijn het management, GorillaPark, Versatel Telecom en het NeSBIC CTe Fund.

/ / / / /

Voor nadere informatie: Commision Junction
Tel. (020) 799 48 10
E-mail: nlinfo@cj.com
Website: www.cj.com

//hot-orange.com
Sonja de Lange
Tel. (020) 750 73 60
E-mail: : sonja_delange@hot-orange.com
Website: www.hot-orange.com

Alle prijzen zijn incl. BTW. //hot-orange.com rekent f 5,95 bezorgkosten voor bestellingen onder de f 75,- Bestellingen vanaf f 75,- worden gratis bezorgd.