Vendex KBB NV

P E R S B E R I C H T

Lonen gaan twee jaar achtereen met 4% omhoog

Vroom & Dreesmann sluit tweejarige CAO

Amsterdam, 24 januari 2001

Het warenhuisconcern Vroom & Dreesmann heeft vandaag een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO met een looptijd van twee jaar. Met de vakorganisaties is overeengekomen dat de lonen voor alle CAO-medewerkers per
1 april 2001 met 4% zullen worden verhoogd en per 1 maart 2002 eveneens met 4%.

De nieuwe CAO gaat in op 1 februari 2001 en zal lopen tot 1 februari 2003. Naast de verhoging van de salarisschalen met twee keer 4% zijn onder meer afspraken gemaakt over een compensatie voor de overhevelingstoeslag, een vakantieregeling voor de hulpkrachten, een uitbreiding van de zogenoemde à la carte-regeling en een verhoging van de bijdrage voor kinderopvang. De toeslag voor werken op zondag blijft gedurende de looptijd van de nieuwe CAO ongewijzigd. In de huidige CAO is reeds afgesproken dat de bestaande regeling voor avond- en zaterdagmiddagtoeslagen per 1 februari a.s. wordt vervangen door een persoonlijke toeslag op het loon.

Compensatie overhevelingstoeslag
Door de nieuwe belastingwetgeving is de overhevelingstoeslag per 1 januari 2001 komen te vervallen. Ter compensatie ontvangen alle medewerkers die op 31 december 2000 in dienst waren een (gemaximaliseerde) persoonlijke toeslag van 1,9 %. Deze compensatie zal per 1 januari 2002 worden ingewisseld tegen een premievrije, individuele opbouw voor prepensioen.

Verhoging vakantierechten hulpkrachten
Tijdens de nieuwe CAO-periode wordt onderzocht op welke onderdelen de CAO ook van toepassing kan zijn op hulpkrachten. Vooruitlopend hierop is afgesproken dat de vakantierechten voor hulpkrachten vanaf 1 februari 2002 zullen worden gelijkgeschakeld aan die van de CAO-medewerkers. Voor de hulpkrachten betekent dit een verhoging van het jaarinkomen met ruim 2,5%.

A la carte-regeling uitgebreid
Het aantal voor geld inwisselbare opties van de à la carte-regeling wordt aanzienlijk uitgebreid. Zo kan nu ook gekozen worden voor fiscaal vriendelijke beloningsvormen, zoals spaarloon, pc-privé, fiets-privé of kinderopvang. De huidige in de CAO afgesproken regeling voor tijdsparen zal zodra hierover definitieve wetgeving bestaat verder worden uitgewerkt.

Bedrag kinderopvang uitgebreid
V&D zal per 1 februari 2002 het aan kinderopvang te besteden bedrag verhogen. Vanaf 1 februari 2003 zal dit bedrag worden gekoppeld aan de stijging van de CAO-lonen.

Perscontacten Vroom & Dreesmann, Peter van Bakkum, Tel, 020 - 5490 432